Nagylelkű adományt kaptak az ukránok – mégsem örülnek neki

2024. július 23. 22:33

Hollandia 180 darab CV90-es gyalogsági harcjárművet Kijevnek.

2024. július 23. 22:33
UKRAINIAN SOLDIERS TRAIN IN SWEDEN

A nyitóképen CV90-esek láthatóak gyakorlat közben. Fotó: FREDRIK SANDBERG / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP

Hollandia Dániával és Svédországgal karöltve finanszírozza az egyik legnagyobb katonai adományt Ukrajnának, melynek keretében Amszterdam összesen 180 CV90-es gyalogsági harcjárművet gyárt le az ukrán hadsereg számára. A lengyel Dedence24 alapján arról ír a Portfólió, hogy mégsem lehetnek maradéktalanul boldogok Kijevben, ugyanis, mint kiderült, az első darabok 2026-ban érkezhetnek meg a háborúban álló országba. 

Egyelőre még sok a kérdőjel a projekt körül, többek között azt sem árulták el, hogy melyik alváltozat terveit kapják meg, illetve az sem, hogy ebből hány darab lesz támogató – parancsnoki, műszaki mentő stb. – jármű. 

A hollandok összesen 230 páncélost gyártanak, ebből azonban félszázat Stockholm kap meg, így pótolva azokat a CV9040-eseket, amelyeket Svédország már Ukrajnának adott korábban. Kaj Leers, a holland védelmi minisztérium szóvivője szerint a CV90-esek egy része Hollandiában készül el, ám a kivitelező Van Halteren Technologies egyelőre sem a technológiai licenszet nem kapta meg, sem a megfelelő gyártósort és alkatrész-utánpótlást nem biztosította. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­r­t­é­k­e­­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­s­­­z­­e­x­­­i­­­ ­­­p­­­u­­n­­c­i­m­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
2024. július 28. 17:26 Szerkesztve
Minden határátkelőt fel kell robbantani! Akkor az ukrán nem tud elmenekülni, és a muníció sem jut be! Főni van egy jó hírünk: nem tudnak átszökni a határon a csicskák! Mi a rossz? Minden határátkelőnket felrobbantották! Ez lenne Zselének a jó és a rossz hír egyben! :-)
2024. július 28. 17:07 Szerkesztve
Amúgy az oroszok miért nem bombázzák szét a vasúthálózatot? 500 méterenként egy kráter, csak hogy ne unatkozzon a hohol! Utána jöhetnek az országba vezető főútvonalak. Szintén 500 méterenként 50 km hosszan. Hajrá fiúk! Előre az utolsó ukránig!
luisbathhelena
2024. július 25. 20:18 Szerkesztve
Szerintem a Svéd Zöld Nyomik kérésére napelemes lesz, fosszilis üzemanyag nélkül, tekintettel a zöld klímacélokra. Gréta Thunberg megnyugodhat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!