Megnézte a belga tévé, mi a helyzet Ukrajnában, elkeserítő, amit láttak

2024. július 26. 17:22

Az utcáról rángatják be az embereket harcolni, nem meglepő módon egyikük sem akarja a húsdarálóban végezni.

2024. július 26. 17:22
null

Nyitókép: WOJCIECH GRZEDZINSKI / ANADOLU / AFP

A belga RBTF egy közelmúltbeli riportban foglalkozott az ukránok katonákkal, a beszélgetéseket az AFP-vel együtt valahol Kelet-Ukrajnában, a 49. „Kárpáti Szics” rohamzászlóalj gyakorlóterén rögzítették. 

Mint írják: egyikőjük sem önszántából tartózkodik a zászlóaljban.

„A kiképzés, amelyet a mozgósítási központban kapnak, teljesen haszontalan” – mondta Vaszilina Nakonecsna, a 49-esek sajtószóvivője, és kifejtette, hogy az egység arra kényszerítette a sorkatonákat, hogy újra és újra elvégezzék az alapkiképzést.

Kiképzőik azok a veteránok, akik a háború kitörését követően jöttek önkéntesen harcolni Ukrajnába. Mind fáradtak, megtörtek, vagy poszttraumás stressz szindrómában szenvednek.

Kifáradtam. Az öregek mind halottak, sérültek, vagy egy hajszálon függenek, mint jómagam”

– fogalmaz az egyik ilyen veterán instruktor. 

A televízió szerint az ukrán hadsereget „megtizedelték” a két és fél éve tartó harcok. Májusban a kijevi kormány megváltoztatta a mozgósítási szabályokat, hogy több embert tudjon besorozni – sokszor erőszakkal. Az egyik újonc egy 24 éves, vastag szemüveget viselő nyugat-ukrajnai postás volt, aki elmondta, hogy csak a katonai nyilvántartását ment frissíteni, de helyette a frontra küldték. Egy másikat az utcán kapták el, amikor munkába tartott.
 

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­­é­k­­e­l­d­ ­a­ ­s­z­e­­­x­i­­ ­p­­­u­­­n­­c­­i­­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
Kanmacska
2024. július 26. 22:36
Az ukrán embereknek már tele van a bakancsa a sok értelmetlen áldozattal. Lassan kezdik belátni, hogy idegen hatalmakért harcolnak.
nitsahon
2024. július 26. 22:02
Sok EMBER ÉLETÉT KÍMÉLHETNÉ MEG Zeleninár egy GYORS KAPITULÁCIÓVAL.
fenris
2024. július 26. 20:49
Beszédes trollkuss van :) gyere már hülyeubul meg a többi nicked :) anyátok picsáját...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!