Megegyezett az Apple és az EU: Örülhetnek az iPhone-felhasználók

2024. július 12. 16:59

Már csak az a kérdés, hogy a fogyasztók mit fognak ebből tapasztalni.

2024. július 12. 16:59
Margrethe Vestager Press Conference On Apple

Kép forrása: Thierry Monasse/Getty Images

Az Európai Unió és az Apple között régóta fennálló versenyjogi vita rendeződött, amely során az Apple beleegyezett, hogy megnyitja az iPhone fizetési rendszerét más pénzügyi szolgáltatók előtt, írta meg az Index.

A vita középpontjában az Apple Pay állt, amely az NFC technológiát és a biometrikus azonosítást kizárólag saját fizetési rendszeréhez engedélyezte. 

Margrethe Vestager, az EU versenyjogi biztosa szerint az Apple döntése elősegíti a piaci versenyt és előnyös lesz a fogyasztóknak. Az Apple jelenlegi 0,15%-os tranzakciós díja miatt várhatóan több alternatív mobil pénztárca szolgáltató is megjelenik a piacon.

Az EU versenyhatósága és az Apple közötti megegyezés jelentős hatással lesz az európai mobilfizetési piacra, lehetővé téve a különböző pénzügyi szolgáltatók számára, hogy hozzáférjenek az iPhone-felhasználókhoz. 

Ez a lépés várhatóan csökkenti a tranzakciós költségeket és növeli a fogyasztói választékot, miközben elősegíti az innovációt a pénzügyi technológiák terén. 

 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2024. július 12. 19:29 Szerkesztve
Pont a lényeg nem derül ki a cikkből. Aminek az eredetije egyébként nem az indexen jelent meg, hanem a Guardianen.
zeal
2024. július 12. 18:05
Érdekes, mert éppen most írta Elon Musk az X-en: The European Commission offered 𝕏 an illegal secret deal: if we quietly censored speech without telling anyone, they would not fine us. The other platforms accepted that deal. 𝕏 did not. Biztos csak véletlen egybeesés...
T. Péter
2024. július 12. 17:19
"Örülhetnek az iPhone-felhasználók -- Már csak az a kérdés, hogy a fogyasztók mit fognak ebből tapasztalni." Aha. Sokat javultatok tegnap óta, ma ugyanolyan hülyék vagytok. :-))
123321
2024. július 12. 17:06
elintézte a transznemű
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!