Magyarország főszerepben – a franciák kiszámolták, mi hozhat totális fordulatot az Európai Unióban

2024. július 03. 10:19

Ha Franciaországban Marine Le Penék győznek, kialakulhat egy olyan szuverenista, patrióta szövetség az Európai Unióban, amely fontos témákban, például a migráció kérdésében egységesen vétózhat.

2024. július 03. 10:19

Nyitókép: AFP/Tobias Schwarz

Francia liberális EP-képviselő segítségével számolgatja a Financial Times, hogy hamarosan a lap és a politikus által szélsőjobboldalinak nevezett, valójában szuverenista, patrióta szövetségek hogyan lesznek képesek fordulatot hozni az Európai Unió politikájában.

Pascal Canfin rámutatott,

ha az EU lakosságának 35 százalékát képviselő legalább négy tagállam tartózkodik vagy a jogszabály ellen szavaz, az ügy nem mehet át.

Hangsúlyozta, amennyiben Marine Le Penék nyernek Franciaországban, akkor „megbénulhat Európa": ha összeadjuk az olaszországi Giorgia Meloni és a magyarországi Orbán Viktor kormányát, a szlovák euroszkeptikusokat és az újonnan megalakult holland kormányt, valamint potenciálisan a Le Penék által uralt francia kormányt, akkor öt tagállamot kapunk, amelyek az uniós polgárok 35,7 százalékát képviselik.

Canfin szerint bár a jobboldali kormányok sem értenek egyet mindenben, Ukrajnával kapcsolatban például eltérőek az álláspontok, de

a migráció kérdésében vélhetően teljes egyetértésben vétózhatnak majd.

Franciaországban egyébként mindent megtesznek annak érdekében, hogy megakadályozzák a Nemzeti Tömörülés győzelmét.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2024. július 04. 11:53
"amennyiben Marine Le Penék nyernek Franciaországban, akkor „megbénulhat Európa"" Nem Európa bénulhat meg, hanem a libernyák gőzhenger.
iimre
2024. július 03. 22:36
"P_F_Juli júl03. 10:30 »Franciaországban egyébként mindent megtesznek annak érdekében, hogy megakadályozzák a Nemzeti Tömörülés győzelmét.«" Hasonló módon került hatalomra a Micron is, annyira be lettek szaratva a franciák a Le Pennel fenyegetve, hogy gyorsan kimatekozták, mi kell ahhoz, nehogy hatalomra kerüljön — bár a franciáknak már mindegy…* * tinyurl.com/2xopvfdu — (2017!!!) europa-kovetkezo-vilaghaboruja-franciaorszagban-kezdodik
2024. július 03. 22:26 Szerkesztve
"Patika júl03. 16:07 Ezek a kiközösítő barmok addig ijesztgették Orbánt azzal, hogy nem veszik be a csapatukba, míg csinált magának egy jobbat." Szegény elpuhult, elkényelmesedett, tapasztalatlan nyugati macskajancsik nem tudják, h a magyar miniszterelnököt a harc élteti, itt ebben nőtt fel, úgyhogy még tömegben sincs semmi esélyük ellene — ráadásul amúgy is a józan, paraszti észnek kezdenek ellentmondani az életképtelen balibsi, kulturmarxista* ideológián alapuló süketeléssel. Na, majd most megtanulják! :DDD * t.ly/4kKvN — frankfurti-iskola-a-devianskepzes-szaktudomanya (És itt a gyakorlat: t.ly/Qk67J — Jurij Bezmenov ex-kgb-s: Hogyan rombolják a társadalmat a balliberálisok? (1983, Los Angeles)
Patika
2024. július 03. 16:07
Ezek a kiközösítő barmok addig ijesztgették Orbánt azzal, hogy nem veszik be a csapatukba, míg csinált magának egy jobbat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!