Lövöldözés a görög-török határon: egy határőr súlyosan megsérült

2024. július 20. 21:58

A görög határőrök már korábban is komoly összetűzésekbe keveredtek a török oldalról érkező migránsokkal.

2024. július 20. 21:58
null

Nyitókép:  Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Egy görög határőr súlyosan megsebesült, miután a török oldalról érkező ismeretlenek lövöldözésbe kezdtek, miközben a határőr megpróbálta megakadályozni, hogy egy nagy csoport illegális migráns átkeljen a határon – számolt be a VG. A határőr állapota válságos.

A görög rendőrség közleménye szerint az Evros folyónál járőröző határőröket a török oldalról lőtték, miközben az illegális migráció megakadályozására tettek erőfeszítéseket. A görög határőrök már korábban is komoly összetűzésekbe keveredtek a török oldalról érkező migránsokkal.

Görögország az utóbbi években jelentős beruházásokat végzett migrációellenes infrastruktúrájába, beleértve a fejlett kamerákat, radarokat és egy 40 kilométer hosszú, több mint 5 méter magas acélkerítést, amely a Maritsa folyónál húzódó határterület egy részét védi. A Frontex, az uniós határügynökség által üzemeltetett Zeppelin is része a határbiztonsági intézkedéseknek.

 

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­r­t­é­­k­­e­­­l­­d­ ­­­a­ ­­­s­­­z­­­e­­­x­­­i­­ ­­­p­­­u­­­n­­­c­­­i­m­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
MyOp
2024. július 21. 09:26
Majd Orange Daddy. Ő megoldja.
2024. július 21. 08:55 Szerkesztve
Most amikor lövik is egymást az EU békereményes tagjai az újfent fiaskó, tehát a két ország az EU róka fogta csukája. Új-zélandi államcsőd kivásárlásból tanulva.: A görögök ellopták az extra-támogatásukat. A törökök meg megszállva tartják a görög Cyprust. (hol is a beígért státus quo visszaállítás leyyen banya?)
Galsó Atya
2024. július 21. 07:48 Szerkesztve
Remélem indul is a hetes cikkely, meg a 200 millió euró+ os bírságot is megkapják! Mégiscsak felháborító, hogy védik a határaikat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!