Lengyel védelmi miniszter: Volhínia rendezésétől függhet Ukrajna EU-csatlakozásának támogatása

2024. július 24. 22:24

Nem léphet be Ukrajna az Európai Unióba, ha nem rendeződik a volhíniai mészárlás körüli vita – jelentette ki Władysław Kosiniak-Kamysz.

2024. július 24. 22:24
null

Nyitókép: Aleksander Kalka / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Władysław Kosiniak-Kamysz lengyel nemzetvédemi miniszter kiállt Ukrajna támogatása mellett, ahol meglátása szerint Lengyelország és Európa biztonsága forog kockán. Hozzátette, hogy a kétoldalú kapcsolatokban továbbra is problémát okoznak a rendezetlen történelmi kérdések. Véleménye szerint ultimátumot kellene adni, amely szerint nem léphet be Ukrajna az Európai Unióba, ha nem rendeződik a volhíniai mészárlás körüli vita.

Ukrajnát addig nem lehet felvenni az EU-ba, amíg Varsó és Kijev nem oldja meg a volhíniai mészárlás kérdését

– jelentette ki Władysław Kosiniak-Kamysz védelmi miniszter a Polsat televízióban, de nem részletezte, hogy szerinte hogyan oldják meg ezt a kérdést. A lengyel fél évek óta követeli a közös történelmi vitákat, a tragikus eseményekről való megemlékezést az ukrán történetírásban és a tudományos tankönyvekben, valamint az áldozatok exhumálásában és méltó eltemetésében való segítségnyújtást.


 

 

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­é­k­e­­­l­­d­­­ ­a­­ ­­­s­­z­­e­x­­­i­­­ ­­p­­­u­­­n­­­c­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
zsolti123
2024. július 25. 15:17
Lengyelország padlóra küldi Ukrajnát, nem engedi be az Európai Unióba www.magyarhirlap.hu/kulfold/20240724-lengyelorszag-padlora-kuldi-ukrajnat-nem-engedi-be-az-eu-ba
Tegnap
2024. július 25. 09:52
Na ezt az alakot sem tűri már sokáig a jenkibérenc Tuskó és bűnbandája.
csakazigaz-az1xbiztos
2024. július 25. 09:10
""Lengyel védelmi miniszter: Volhínia rendezésétől függhet Ukrajna EU-csatlakozásának támogatása"" De az oroszok fogadják el hogy ukrajna a 2014-es Minszki egyezmény ellenére folyamatosan gyilkolja az orosz nemzeti kisebbséget?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!