Kutatás: szélsebesen terjed az antiszemitizmus Európában

2024. július 11. 17:12

A friss jelentésben a megkérdezettek négy százaléka számolt be antiszemita indíttatású fizikai bántalmazásról, míg ez az arány 2018-ban két százalék volt.

2024. július 11. 17:12
FRANCE-PARIS-NATIONAL-ASSEMBLY-ARRIVALS

Nyitókép: Daniel Dorko / AFP

Nőtt az antiszemitizmus tavaly az Európai Unió területén az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének (FRA) csütörtökön közzétett felmérése szerint, amelyben kiemelik, hogy a gázai fegyveres konfliktus őszi kirobbanása tovább rontott a helyzeten.

A felmérést abban a 13 EU-tagországban készítették – Magyarországon, Csehországban, Ausztriában, Belgiumban, Dániában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Romániában, Spanyolországban, Lengyelországban és Svédországban, ahol a statisztikák szerint az Európai Unió zsidóságának 96 százaléka él.

Ez volt a harmadik ilyen közvélemény-kutatás a 2013-as és a 2018-as után. „A gázai háború hatásai aláássák az antiszemitizmus elleni harcban elért eredményeket is” – figyelmeztetett Sirpa Rautis, a szervezet igazgatója.   

A friss jelentésben a megkérdezettek négy százaléka számolt be antiszemita indíttatású fizikai bántalmazásról, míg ez az arány 2018-ban két százalék volt. 

Hatvan százalékuk úgy vélte, kormányuk nem lép fel elég határozottan az antiszemitizmus ellen.

Belgiumban a válaszadók fele – az uniós átlagnál több – számolt be zaklatásról, és kilenc százalékuk – azaz ismét az uniós átlagnál több – azt mondta, az utóbbi öt évben érte már fizikai bántalmazás zsidó származása miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

Franciaországban a megkérdezettek 74 százaléka úgy vélte, a gázai harcok hozzájárultak ahhoz, hogy nehezebbé vált a helyzetük; ez az arány Magyarországon volt a legkisebb, kilenc százalék.

A felmérés elkészítéséhez összesen csaknem 8000, 16 éves vagy annál idősebb embert kérdeztek.

A FRA felhívta a figyelmet arra is, hogy a zsidó közösségeknek általában saját maguknak kell megszervezni védelmüket, beleértve a biztonsági intézkedések anyagi terheinek viselését is.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. július 12. 09:04 Szerkesztve
Nyilván minden valós ok nélkül. :) Nyiván nulla köze van ehhez a zsidó apartheid terrorállam - a zsidókeresztény zsideszes elit által is kaserolt - eszement népirtásának, a zsidö diaszpóra fülsiketítő hallgatással kísèrt bűnrészességének Itt a zsidó gyarmaton is megrendült a hatalmuk, mashol pedig elenyészik. Vadásznak rájuk. Remélem itthon is felébred vègre a zsidó kommunista ármányánba fullasztott magyarság. Ideje van az ébredésnek!
2024. július 12. 04:20 Szerkesztve
Nem terjed tovább, mert nincs már hova. (csak jobban látszik hogy van)
julius68-2
2024. július 11. 22:53
julius68-2--orrban 2024. július 11. 22:52 "Kutatás: szélsebesen terjed az antiszemitizmus Európában" Érted bugyuta, szélsebesen, Európában, nem Magyarországon. Nincs egy éve, hogy a német városok házfalain virított ismét a horogkereszt meg a Dávid- csillag. A takony liberálisok meg az AFD-re fogták, mikor még a hülye is tudja, hogy a migrik voltak.
Kybon
2024. július 11. 21:36
Pedig csökkennie kéne: Sanyi Szaros muszlim hímnőstényt vett el! Nyilván a megbékélés jegyében...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!