Kóbor lovak grasszálnak Sepsiszentgyörgyön, az emberek már az autóikat féltik

2024. július 18. 19:00

A rendőrség egyelőre tehetetlen.

2024. július 18. 19:00

Nyitókép: Getty Images / Tabitha Arn

 

 Legváratlanabb helyekről bukkannak fel lovak Sepsiszentgyörgyön – írta a szekelyhon.ro. A portál szerint

a lovak legtöbbször a romanegyedből, az Őrkőről, vagy a város szélén lévő, számukra elkerített legelőről kóborolnak el a felügyeletükre kirendelt személy figyelmetlensége miatt.

De az is megtörténik, hogy a romák szándékosan bontják meg a kerítést, hogy az állatok más legelőkhöz hozzáférjenek. Hadnagy István, a helyi rendőrség vezetője  elmondta: „Azt látjuk, hogy miután a kollégák intézkedtek, tulajdonosaik jobban odafigyelnek a lovakra. Nem gondolom azt, hogy ez mostantól míg a világ kitart, de egyelőre nem okoznak problémát”.

A helyi rendőrség közleménye szerint az utóbbi időben mintegy 10 ló miatt kellett intézkedni, ami azt jelenti, hogy visszahajtották őket az Őrkőre, a roma közösség és az önkormányzat közötti kapcsolattartásért felelős személyek segítségével azonosították a tulajdonosokat és megbüntették őket 500 lejre.

Az ügyben reális megoldást az jelentene, ha a lovakat el lehetne kobozni, és amennyiben gazdáik nem fizetik ki a bírságot, azok sorsát másképp oldanák meg – közölte a rendőrség. Hadnagy István, kiemelte, hogy

elsősorban nem az a tény jelent gondot, hogy a városban lovak kószálnak, hanem hogy felügyeletlenek, tehát balesetet vagy más bajt okozhatnak, a kárvallottaknak pedig rettentően nehéz behajtani az őket megillető kártérítést”.

Hadnagy István szerint a helyi rendőrség inkább a megelőzést szorgalmazzák, mivel „ez mindenki számára szerencsésebb megoldás”.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­r­t­­­é­­k­­­e­­­l­d­­ ­­­a­­ ­­s­z­e­x­­i­ ­­­p­­u­n­­c­­­i­­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
tikkadt-szocske
2024. július 19. 12:51 Szerkesztve
Csak addig randalíroznak a lovak, amíg meg nem jelennek a medvék. De egyes romániai városokban a sakálok is felütöttek a fejüket. Csodálkozna-e valaki, ha Dél-Romániában egyszer csak megjelennének a tevék, a Duna Deltában meg a vizilovak?
2024. július 18. 21:23 Szerkesztve
Z. Ez a ló a fotón fel van kantározva... Miért nem egy kóbor lovat mutatnak??? 🤔❓
ThunderDan
2024. július 18. 20:29
Bezzeg-Románia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!