Kivégzés várhat egy német ápolóra

2024. július 23. 17:24

Rico Kriegert hat bűncselekmény elkövetésével vádolták, a megjelent hírek szerint golyó általi halálra ítélték.

2024. július 23. 17:24
null

A nyitó Rico Krieger. Fotó: Twitter

A német külügyminisztérium – nevesítés nélkül – rövid közleményében erősítette meg, hogy Belaruszban halálra ítéltek egy német állampolgárt. Sajtóinformációk szerint a személy nem más, mint a 30 éves Rico Krieger, akit golyó általi halálra ítéltek egy zárt tárgyaláson. Minszk szerint a férfi zsoldos volt, valamint kémkedett, előbbiért korábban még senkit nem állítottak elé az országban. A Krieger ellen felhozott vádak között szerepelt még a 

terrorizmus, a szélsőséges csoportok szervezése, valamint lőfegyverrel való visszaélés is. 

A BBC szerint rendkívül tisztázatlan az ügy, a belarusz állami média semmilyen tájékoztatást nem adott az üggyel kapcsolatban. Ha végrehajtják az ítéletet a német férfin, akkor kivégzőosztag végez vele, golyó által kell meghalnia. Fehéroroszország az utolsó európai ország, ahol még van halálbüntetés. Krieger korábban a Vöröskereszt alkalmazottja volt, tavaly november vették őrizetbe. A brit közmédia szerint a vádat súlyosbította, hogy a német ápoló kapcsolatban volt a belarusz önkéntes Kastus Kalinouski-ezreddel, akik az ukránok oldalán harcolnak a háborúban. Az egyelőre kérdéses, pontosan milyen volt a kapcsolat az ápoló és a csoport között. 
 

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­­k­­e­­l­d­ ­a­­­ ­s­­­z­­­e­x­­­i­­­ ­­­p­u­n­­c­­­i­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
alexandrosz-2
2024. július 24. 16:49
Remélem golyót kap és nem cserélik ki sunyiban...
Dorset Naga
2024. július 24. 08:28
Helyes.
Phm045
2024. július 24. 08:18
Igen, és az ellenállás alatt, lábas volt a fedőneve..........................
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!