Kínos: még a NASA gépeit is feltörték az észak-koreai hekkerek

2024. július 26. 21:39

Harckocsik, tengeralattjárók, hadihajók, vadászrepülőgépek, valamint rakéta- és radarrendszerek – Kin Dzsongun kémjei mindenről tudni akartak. Közben mellékesen beszedtek pár millió dollárt is.

2024. július 26. 21:39
null

Nyitókép: STR / KCNA VIA KNS / AFP

Titkos katonai információkat lopkodtak észak-koreai hekkerek – írta meg az Euractiv. Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Dél-Korea közös közleményében jelezte: észak-koreai hackerek globális kiberkémkedési hadjáratban szereztek fontos információkat. A kiberbiztonsági kutatók által Anadrielnek vagy APT45-nek nevezett hackerek feltehetően a Reconnaissance General Bureau néven ismert észak-koreai hírszerző ügynökség részét képezik.

Az észak-koreai hírszerzők pedig számos védelmi vagy kapcsolódó technológiák adatait tároló számítógépet céloztak meg vagy törtek fel, beleértve a harckocsik, tengeralattjárók, hadihajók, vadászrepülőgépek, valamint rakéta- és radarrendszerek gyártóiét.

Az FBI és az amerikai igazságügyi minisztérium tisztviselői csütörtökön közölték, az áldozatok között ott van a NASA és több légibázis.

De voltak zsarolóvírusos támadások is, ezeknek a célja a pénzszerzés volt, itt amerikai kórházak és egészségügyi vállalatok voltak a célkeresztben – állítják amerikai tisztviselők.

Ezt is ajánljuk a témában

A technológia sötét oldalára állt Észak-Korea

A mesterséges intelligenciának köszönhetően egy virágzó technológiai áttörés küszöbén állunk, azonban ennek az éremnek is két oldala van. Észak-Korea pedig ékes példája annak, hogyan lehet a techboom sötét oldalára állni.

Csütörtökön az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma közölte, hogy vádat emelt egy gyanúsított ellen az ügy kapcsán; a Rim Dzsong Hjok Jong Hyok nevű gyanúsított a zsarolóprogramokkal bukott le – egy kórházat zsarolt meg, bitcoinban követelt kifizetést. Mivel valószínűleg Észak-Koreában tartózkodik, mindez merőben szimbolikus, ahogy a tízmillió dolláros váltságdíj is, amit a fejére tűztek ki.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­é­k­­e­l­­­d­ ­a­­ ­s­­z­e­x­­i­­ ­p­u­­­n­­c­­­i­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
kokrowatz-0
2024. július 28. 22:30
a csávó, aki halálra éhezteti a népét, miközben halálra zabálja magát... a fidesz már ennek a seggéből lóg ki! koncentrációs táborok, diktatúra, gyerekverés, pedofília, ezek az egyszeri fideszes értékei! nincs túl büdös szar nektek, szégyen!
survivor
2024. július 27. 20:00
gyzoltan2 Hány magyar zsidó Nobel díjas van ? Es nem magyar ?
survivor
2024. július 27. 19:58
Hát.....ezek ugye már csak ilyenek🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!