Anglia
ÉLŐ
Svájc

Kimondták a szakértők: Biden már nem tudja ellátni feladatát

2024. július 04. 06:27

Egyre erősödnek azok a hangok, amelyek szerint Joe Bidennek nem kéne folytatnia a politizálást.

2024. július 04. 06:27
null

Nyitókép: Jim Watson/AFP

Komoly az aggodalom a Demokrata Pártban, miután az első elnökválasztási vitában Joe Biden csúnyán alulmaradt kihívójával, Donald Trumppal szemben. Az amerikai elnök a vita során sokszor artikulálatlanul, motyogva beszélt, amely felerősítette azokat a félelmeket, hogy már nincs abban az egészségi állapotban, hogy elvezesse az USA-t. 

Ezt is ajánljuk a témában

Hasonlóan gondolkodnak a biztonságpolitikai szakértők is: Horváth József biztonságpolitikai szakértő a Magyar Nemzetnek elmondta, amennyiben a világ egyik legerősebb katonai és gazdasági hatalma élén egy olyan ember áll, aki a nap 24 órájában nem képes felelős döntéseket hozni, adott esetben háborúról, békéről, atomfegyver bevetéséről, akkor ez kockázati tényezővé válik és nem megoldássá. Az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója úgy látja, a vita alapján 

Biden fizikailag sem képes már ellátni a feladatát.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint mondta, az idősebbek emlékezhetnek rá, hogy korábban egy hanyatló birodalom, a Szovjetunió esetében lehetett hasonlót látni, jelenleg pedig az Egyesült Államokban a fiatalság és az erő nimbuszát teszik tönkre, 

márpedig ha az amerikai társadalom beletörődik ebbe, akkor óhatatlanul elveszti gazdasági és politikai vezető pozícióját”

– tette hozzá.

A szakértő feltette a kérdést: amikor valaki ilyen fizikális és mentális állapotban van, mi történik, ha hajnali kettőkor felkeltik, hogy az ukrán–orosz háborúban fordulat állt be?

Kis-Benedek József, nyugállományú ezredes, az NKE oktatója a lapnak kijelentette, a biztonságpolitikai kockázattal kapcsolatos helyzetet akkor lehet megbeszélni, ha már pontosan tudjuk, hogy ki lesz a jelölt, leginkább pedig a választások után, amikor már tudjuk, hogy ki az új elnök. A biztonságpolitikai szakértő jelenleg nem lát ilyen kockázatot, mivel az elnöki adminisztráció is teszi a dolgát 2025. január 20-ig, ameddig Joe Biden az elnök. 

A szakértő megjegyezte, egyelőre az sem biztos, hogy kit fognak jelölni, ez augusztus végén derül majd ki, amikor megkérdezik majd Trumptól és Bidentől, hogy vállalják-e az elnökjelölti megméretést, mert míg Trumpnál egyértelmű, hogy vállalja ezt, Biden részéről azonban ez még nem teljesen világos.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­­É­r­t­­­é­k­e­l­d­ ­a­­­ ­­s­z­e­­x­­­i­ ­­­p­­­u­­n­­c­i­­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
cutcopy
2024. július 04. 09:49
Feledatát tökéletesen el tudja látni ez a bábu, továbbra is aláírja amit eléraknak..
remi
2024. július 04. 09:41
"adott esetben háborúról, békéről, atomfegyver bevetéséről, akkor ez kockázati tényezővé válik" Eddig se hugyosjózsi vezette a zusát hanem azok a kezébe rakosgatták a cetliket amiken a felolvasandó szöveg áll(t). Atomfegyvert meg tudtommal egyik atomhatalomnál sem vethet be egyetlen ember egyszemélyes döntés alapján, de azért az tényleg elég aggasztó, hogy a "football" egy totál demens, már egy nyugdíjasotthoni működésre se képes vén faszkalap kezében van. Azt most hirtelen nem tudom, hogy a ruszkik "halott kéz" (az usákok asszem "doomsday" néven említik) rendszerének analógiája a zusákoknál is működik-e. Mindenesetre ha igen akkor sincs a rendszeres bejelentkezés erre a fehér ház kertjében is eltévedő, önmagát összehugyozó vén faszfejre bízva.
tikkadt-szocske
2024. július 04. 09:11
Az Öreg már a Nemlétező Háttérhatalom utasításait sem érti. Ez itt a főbaj. A büszke amerikaiak, Abraham Lincoln unokái, akik a Függetlenségi Nyilatkozat fénymásolatával a zsebükben harcolnak a demokráciáért, most értetlenül néznek ki a fejükből és fingjuk sincs, hogy mit csináljanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!