Kiderült: a NATO egyik legerősebb hadereje súlyos problémákkal küzd

2024. július 23. 08:27

A problémák sokkal rosszabbak, mint gondolták.

2024. július 23. 08:27
Polish PM Meets Soldiers From NATO Multinational Battlegroup

Nyitókép: Omar Marques/Getty Images

A Sky News értesülése szerint, Nagy-Britannia hadereje az új munkáspárti kormány várakozásainál sokkal rosszabb állapotban van, ami komoly aggodalmat kelt, mind a politikusok, mind pedig a katonai vezetők körében. „Az évtizedeken át tartó költségvetési csökkentések súlyos képességhiányt eredményeztek” – jelentette ki John Healey, az új brit védelmi miniszter egy konferencián.

A verseny nem mindig visz előre

Healey beszédében rámutatott, hogy éles rivalizálás folyik a hadsereg, a haditengerészet és a légierő között az állami forrásokért. A lap értesülései szerint az új kormány célja, hogy véget vessen az ellenségeskedésnek, amely tovább súlyosbította az amúgy sem rózsás helyzetet.

A lap szerint annak ellenére, hogy Nagy-Britannia Európa egyik legerősebb haderejét üzemelteti, a brit állam évtizedek óta folyamatosan csökkenti a haderőre fordított kiadásokat. A problémákat tovább fokozza, hogy London nagy mennyiségben vonja ki és küldi Ukrajnába az aktív szolgálatban lévő fegyvereket, miközben a helyettesítő csomagok gyakran meg sem érkeznek.

Tudom, hogy mindhárom fegyvernem komoly kihívásokkal néz szembe: kifosztott raktárak, pazarló beszerzések, alacsony morál, toborzási és megtartási krízis és veteránok, akik nem férnek hozzá azokhoz a szolgáltatásokhoz, melyek megilletik őket

– mondta a miniszter, hozzátéve hogy „ezek a problémák sokkal rosszabbak, mint azt gondolták”.

***

 

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­k­­­e­­l­­­d­­­ ­­a­ ­­­s­z­­e­­­x­­i­­ ­­­p­u­­n­­­c­i­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Tboyka
2024. július 24. 16:49
A múltban is és a napokban is azt mondták a nyugati hatalmasok, hogy a NATO a legütőképesebb, még az orosznál is erősebb. Aztán kiderül, hogy mégsem.
B_kanya
2024. július 23. 09:54
"verkez 2024. július 23. 08:30 Altatás." Meglátjuk - ha tartalékba, pláne szétbontásra küldik a Type 23 fregattokat, akkor nem kamu.
B_kanya
2024. július 23. 09:53
"survivor 2024. július 23. 09:18 Sumák Ricsi jól dolgozott." Volt benne része, de csak kicsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!