Joe Biden a visszalépés okairól beszélt: A demokrácia védelme fontosabb a személyes ambíciónál

2024. július 25. 05:42

A visszavonuló elnök ugyanakkor részletes programot vázolt fel a januárig tartó időszakra.

2024. július 25. 05:42
BIDEN, Joe; HARRIS, Kamala

Nyitókép: MTI/EPA/ALLISON JOYCE

Tisztelem ezt a hivatalt, de annál is jobban szeretem ezt az országot” – mondta a Fehér Ház Ovális Irodájából bejelentkezve Joe Biden, első beszédében azután, hogy vasárnap az X-en közölte: nem indul második ciklusáért az elnökválasztáson.

Tettét szóban most azzal indokolta, hogy nyilvánvalóvá vált számára: szükség van az egység megteremtése a demokraták soraiban. 

Biden leszögezte: az elmúlt 4 éves elnöki teljesítménye feljogosította volna egy újabb ciklusra, de ez mégsem lehet mindennél fontosabb, „mint a demokrácia védelme”, amely előbbre való „személyes ambícióinál”.

Úgy döntöttem, átadom a pályát a fiataloknak”, eljött az ideje az „új, friss és igen, fiatalabb hangoknak”. „A következő hat hónapban az elnöki munkámra fogok fókuszálni” – mondta Biden, majd ki is fejtette januárig (hiszen akkor iktatják be az új elnököt) tartó programját: 

Folytatom a munkámat a keményen dolgozó családok költségeinek csökkentéséért, a gazdaságunk növeléséért. Továbbra is őrzöm a személyi szabadságot, a polgári jogokat, a szabad választás jogát. Fellépek a szélsőségek ellen, világossá téve, hogy nincs helye, nincsen helye Amerikában a politikai erőszaknak, bármiféle erőszaknak. Továbbra is felszólalok a gyermekeink fegyverektől való megóvásának érdekében, a globális krízis ellen, amely létünkben fenyegeti a bolygót” – mondta.

Biden a beszéde végén tért rá arra, hogy kit támogat utódjaként. Ez – ahogyan arra visszalépése után már egyértelműen utalt – alelnöke, 

Kamala Harris, aki szerinte „tapasztalt, erőteljes és képes az ország vezetésére”.

„Az a nagyszerű Amerikában, hogy itt nem királyok és diktátorok uralkodnak, hanem a nép. A hatalom az önök kezében van. Nem kell mást tennünk, csak megőriznünk hitünket. A hitünket abban, hogy kik vagyunk. Mi vagyunk az Amerikai Egyesült Államok, és egyszerűen nincs semmi, semmi, amire ne lennénk képesek, ha összefogunk. Fogjunk hát össze, védjük meg a demokráciát. Isten áldja meg mindnyájunkat, isten óvja csapatainkat, köszönöm” – zárta beszédét az elnök.

 

 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­é­k­­e­l­­­d­ ­­­a­­­ ­­­s­­­z­­­e­x­­­i­­­ ­p­u­­­n­­­c­­­i­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
GrumpyGerald
2024. július 25. 15:58
"teljesítménye feljogosította volna egy újabb ciklusra, de (...) a demokrácia védelme” (...) előbbre való „személyes ambícióinál” Oké, tehát ezt a szlogent sikerült végülis a dípsztétnek kieszelni Bidennek a kampányfinisben történő elkaszálására, - vélhetően dollárszázmilliók elégetése után a regánló elnök újraválasztásának kampányára -, hogy Biden újrázása veszélyt jelentene a demokráciára???!!!
nedudgi
2024. július 25. 10:50
Ezen mit lehet még magyarázni? A vak is látta, hogy egy ágyba vizelő, szenilis, vén hülye. A sajtó azt állította, hogy nem. Most meg már beismerték, hogy de. A lényeges dolgokról kéne inkább beszélni: ki lesz felelősségre vonva ezért az egészen elképesztő átverésért, hogy az USA-nak négy évig gyakorlatilag nem volt elnöke.
RWG1
2024. július 25. 09:29
Bullshit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!