J. K. Rowling nem habozott: azonnal beleszállt a britek új nőkért és egyenjogúságért felelős miniszterébe

2024. július 10. 09:25

Az írónő Anneliese Dodds egy korábbi interjújára hívta fel a figyelmet.

2024. július 10. 09:25

A nyitóképen Anneliese Dodds látható. Fotó: WIKTOR SZYMANOWICZ / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

A Mandiner beszámolt róla, hogy csütörtökön lezajlott a brit választás, ahol a várakozásoknak megfelelően nagy arányú munkáspárti győzelem született. A baloldalnak kétharmad-közeli többsége lesz a londoni parlamentben. Erről bővebben itt olvashat:

Ezt is ajánljuk a témában

J.K. Rowling az X-oldalán állt bele az új kormány nőkért és egyenjogúságért felelős miniszterébe, Anneliese Doddstba. Az írónő a miniszter egy korábbi interjújára hívta fel a figyelmet, amelyben Doddst kitérő választ adott arra a kérdésre, mi a Munkáspárt definíciója a nőre. A beszélgetés a BBC Women's Hour műsorában hangzott el.

„Ha esetleg bárki kíváncsi arra, hogyan kaptam kézhez ennek a Women's Hournek a leiratát, Dodds irodája küldte el nekem, miután nyilvánosan kritizáltam a műsorban elhangzott mellébeszélését.

Úgy tűnt, azt gondolták, kevésbé tartom majd nonszensznek a megjegyzéseit, ha leírva látom őket”

– írta közösségi oldalán Rowling.

Az említett interjúrészlet alább olvasható:

Emma Barnes: És a Munkáspárt definíciója a nőre?

Annaliese Dodds: Nos, azt kell mondanom, hogy jogilag különböző definíciók léteznek arra vonatkozóan, hogy valójában mi is a nő. Úgy értem, ha megnézi az Egyenlőségi Törvény definícióját, azt hiszem, az csak annyit mond, hogy valaki felnőtt és nőnemű, de azt nem mondja meg, miként definiáljuk ezeket a dolgokat. Úgy értem, akkor... megvan a biológiai definíció, a jogi definíció, meg minden ilyesmi.

Emma Barnes: Tisztelettel, nem ezt kérdeztem. Mi a Munkáspárt definíciója?

Annaliese Dodds: Nos, tisztelettel Emma, azt hiszem, ez természetesen attól függ, hogy mi a kontextus. Tudod, vannak emberek, akik úgy döntöttek, hogy... meg kell tenniük a váltást. Sokukkal beszéltem. Ez egy nagyon nehéz folyamat volt jó pár ember számára, és tudja érthető, hogyha nőként élnek, azt szeretnék, ha nőként határoznák meg őket. Ezt tette helyre a nemek elismeréséről szóló törvény – egy újabb munkáspárti törekvés.

Emma Barnes: Minden a kontextuson múlik, de a transz nők nőnek számítanak az ön perspektívájából?

Annaliese Dodds: De, de amikor az Egyenlőségi Törvényről van szó, tudod, Emma, én nem fogok...

Emma Barnes: Nem, nem, hisz ön csak a nőkért és egyenjogúságért felelős miniszter.”

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­k­­­e­­l­­d­­­ ­a­ ­­­s­­­z­e­x­­i­­­ ­­p­­u­­­n­c­­­i­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Reszelő Aladár
2024. július 11. 15:09
ogy minek azonosítja magát az meg lényegtelen. Ami lényeges, hogy petefészekrák, vagy hererák szűrésre megy, feltéve ha van elég esze. Ha ez sincs meg, akkor meg van annyira hülye, hogy a kérdést se tudja eldönteni.
mai nap
2024. július 10. 21:02
Nem tehetek róla, de valahányszor ilyen hülye kérdéseket és válaszokat olvasok/hallok, muszáj röhögnöm.
khomeini
2024. július 10. 15:36
ijesztő ahogy ez a libcsikomcsi picsa kinéz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!