Izraeli bosszúhadjárat – F-35-ösök porig rombolták a jemeni olajraktárakat

2024. július 20. 20:19

Tizenkét izraeli vadászrepülőgép vett részt a támadásban.

2024. július 20. 20:19

Nyitókép: X/Képernyőfotó

Intenzív légicsapások érték a jemeni Hudajda kikötővárost – közölték szombaton a jemeni húszi lázadók által ellenőrzött médiumok. Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy az Izrael elleni támadásokat követően hajtották végre a válaszcsapást. Az Al-Masirah jemeni tévécsatorna közlése szerint a kikötői olaj- és dízelraktárakat és a helyi áramszolgáltató vállalatot ért csapásoknak halálos áldozatai és sebesültjei is voltak.

Pénteken a húszi lázadók által végrehajtott dróntámadásban egy ember életét vesztette és legkevesebb tízen megsebesültek Tel-Aviv központjában, 

az Egyesült Államok nagykövetségének közelében. Az izraeli hadsereg szombaton közölte, hogy az izraeli harci repülőgépek az elmúlt hónapokban Izrael ellen végrehajtott több száz támadásra válaszul mértek csapást Hudajdában található huszi katonai célpontokra.

A szaúd-arábiai al-Arabija hírcsatorna szerint tizenkét izraeli vadászrepülőgép vett részt a támadásban, köztük F-35-ös vadászgépek is.

(MTI)

 

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nakati
2024. július 22. 17:18
Grétának meg könnyesek a szemei! Aztán veszünk 20MFt-ért Teslát, csak hogy megóvjuk a környezetet, holott a komplett Európa károsanyag kibocsájtása a világ teljességéhez csak 7%. Sebaj, eszünk majd tücsköt is, meg majd amilyen elmebetegségeket kitaláltok! Ja, meg hallelújjázunk az összes még ki nem tört szent háborúkhoz, a kamat intézményét meg aranyba foglaljuk. Minden erőnkkel igyekszünk jó buta megvezetett konzumidióták lenni, hogy virágozzon ez a gyönyörű nyugati érdek civilizáció! Csak a wifi-t ne vegyétek el meg a netet, az lenne maga a halál! A kor embere azt már nem élné túl, a napi szellemi, mentális, agitprop drogadag az mindenféle képen kell!
Türelem
2024. július 21. 15:25
Hajrá Izrael!
gbis40
2024. július 21. 10:41
A környezet szennyezése csak a mi kis háztartásunkban létezik??? Ezeknek - Izrael - Orosz - Ukrán - Amerika - Únió a háborús tevékenység nem???
victory
2024. július 21. 10:02
Izrael csak próbál úgy csinálni, mintha usa nem esett volna szét. Küzd, mint malac a jégen. Gazda nélkül neki is annyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!