Itt tartanak az ukránok: hiába sérült egy katona, menjen vissza a frontra!

2024. július 29. 14:22

A harcmezőn megsebesülők nagy része azért nem jut el az állapota stabilizálásáig.

2024. július 29. 14:22
Ukrainian forces sustain military mobility in Donetsk Oblast

Nyitókép: Diego Herrera Carcedo / ANADOLU / Anadolu via AFP

Egyre súlyosabb a helyzet a kelet-ukrán fronton, ezt is mutatja Marjana Bezuhla parlamenti képviselő nyilatkozata, aki az ukrán védelmi tárca és az egészségügyi erők vezérkarának arra az állítására reagált, amely szerint a sebesültek többségét az állapotuk stabillá válását követően visszaküldik a harcmezőre. A képviselő a Kárpáthír tudósítása szerint elmondta, valóban kevesen halnak meg a stabilizálási ponton, de ennek oka az, hogy oda a sérült katonák már jóval az előtt meghalnak.

A harcmezőn megsebesülők nagy része azért nem jut el az állapota stabilizálásáig, mert későn menekítik ki a harcvonalból a harcok intenzivitása és a mentőautók hiánya miatt”

– tette szóvá a parlamenti képviselő, aki szerint rossz a taktikai egészségügyi ellátás, nincs vérátömlesztés, nincs nyilvántartás arról, hány életet lehetne megmenteni, ha elérhető lenne a gyors életmentés és orvosi ellátás. A politikus kijelentette: a hadvezetés, a tábornokok folyamatosan hazudnak a lelőtt drónok számáról és arról, hogy visszaküldik harcolni a sebesültek 75 százalékát. 

Ez csak úgy lehetséges, hogy a súlyosan sebesültek el sem jutnak a segítségig és nem kerülnek be a statisztikába”

– tette hozzá.

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patriota-0
2024. július 30. 07:32
Fekete Lovagok előnyben.
Dixtroy
2024. július 29. 15:58
"valóban kevesen halnak meg a stabilizálási ponton, de ennek oka az, hogy oda a sérült katonák már jóval az előtt meghalnak" Sokat mentek a sivatagban, már majdnem éhen haltak, mikor szomjan haltak.
B_kanya
2024. július 29. 15:51
"remi 2024. július 29. 15:19 Amúgy a ruszkik mostanában azt csinálják ha felfedeznek egy-egy nagyobb (2-3 tucat vagy több fős) hohol csapattestet akkor arra rádobnak pár FAB-ot, általában termobárikus vagy épületromboló fejjel (ha hatókörben van, ha nem akkor iszkandert) aztán megvárják amíg a hoholok elkezdenek menteni aztán már jön is a kazettás iszkander vagy hasonló valami....." Ezt évekig csinálták a hoholok a donyecki-luganszki lakossággal, de még PFM-1 taposóaknákat is szórtak. en.wikipedia.org/wiki/PFM-1_mine Nos, nem tanultak más kárából.
nempolitizalok-0
2024. július 29. 15:45
"Az ukrán konfliktusnak Kijev megadásával kellett volna véget érnie – mondta Larry Johnson, a CIA ex-elemzője a Dialogue Works YouTube-csatornának adott interjújában . Megjegyezte, hogy Vlagyimir Zelenszkijnek két módja van a konfliktus megoldására – vagy annak politikai rendezése, vagy halála. „Igen, megpróbál politikai megoldást találni <…> Ez egyszerű: ez a kapituláció ” – magyarázta az elemző. Johnson hangsúlyozta, hogy az ukrán fegyveres erők hatalmas veszteségeket szenvednek el, miközben az orosz hadsereg továbbra is napról napra újabb és újabb területeket szabadít fel."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!