Itt az USA legújabb fegyvere: új generációs önvezető repülőgéppel rukkoltak elő

2024. július 11. 21:39

A személyzet nélküli légi rendszer a közelmúltban kapta meg a hivatalos X-plane jelölést XRQ-73 néven.

2024. július 11. 21:39

Nyitókép: Northrop Grumman Corporation/X

A Northrop Grumman Corporation multinacionális repülőgépipari és védelmi vállalat bejelentette a Series Hybrid Electric Propulsion AiRcraft Demonstration (SHEPARD) jármű tervezését és építését – olvasható Northrop Grumman oldalán. A DARPA – az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának kutatásokért felelős részlege számára kifejlesztett, személyzet nélküli légi rendszer a közelmúltban kapta meg a hivatalos X-plane jelölést XRQ-73 néven.

A Northrop Grumman leányvállalatával, a Scaled Composites-szal együttműködve épített XRQ-73 SHEPARD a DARPA „X-prime” programja, amely a hibrid elektromos architektúrát és az alkatrész-technológiákat kihasználva egy új, küldetésközpontú, hajtómű kialakítással és teljesítményosztállyal rendelkező repülőgép-konstrukció gyors kiértékelésére törekszik az amerikai védelmi minisztérium számára.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nakati
2024. július 22. 17:19
Tessék mondani! Ezek ugye visszafejtett meg kapott technológiák azoktól, akik valójában nem is léteznek?
NokiNokedli
2024. július 12. 18:22 Szerkesztve
Vótmá! Az a repcsi is megbukott. 2005-ben filmen, EDI a Lopakodó repcsi. (Stealth (2005)) Beütött az agyába egy villám, (és attól életre kelt), megőrült, és a belepalántált küldetéseket küldetéstudatosan akarta végrehajtani. (Egyébként a film jó volt. MEgvolt minden benne, mint egy amerikai filmben kötelező: üldözés, hős amerikai, fontos szuka, a rossz kinyiffantódik
nempolitizalok-0
2024. július 12. 13:40
Ott pedig kína új fegyvere, ami ezt kapásból lelövi.
SzkeptiKUSS
2024. július 12. 09:21
Meg fog valósulni a szórakoztató ipar vizíója. Nem film lesz, hanem valóság a terminátor. "Gyerekjáték" lesz aháború és a célpont az ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!