Itt az új pártcsalád: összefogtak Európa patriótái

2024. július 10. 22:32

A francia Nemzeti Tömörülés is csatlakozott a közép-európai pártok által alapított Patrióták Európáért csoporthoz, amely így a harmadik legnagyobb frakcióvá lépett elő az Európai Parlamentben.

2024. július 10. 22:32
VILIMSKY, Harald; BUXADÉ, Jorge; DOSTÁLOVÁ, Klára; GARRAUD, Jean-Paul; GÁL Kinga
Hajdú Tímea
Hajdú Tímea

Nyitóképen: Sajtótájékoztató a Patrióták Európáért pártcsoport alakuló ülése után július 8-án az Európai Parlament brüsszeli épületében. Fotó: MTI / Bodnár Boglárka

Július 8-án megtartotta alakuló gyűlését a Patrióták Európáért elnevezésű új, szuverenista képviselőcsoport. A szövetség három alapító tagja, a magyar Fidesz, a cseh Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) alig egy héttel korábban Bécsben jelentette be a megalakulást. Az új csoport létrehozása felkavarta a brüsszeli állóvizet: az elemzők egy részét meglepte, sokan szkepticizmussal reagáltak. A szkeptikusok gyorsan elhallgattak, miután néhány napnak kellett csak eltelnie, és a Patrióták teljesítette a megalakuláshoz szükséges követelményeket. Az Európai Parlamentben egy új csoport létrehozásának két feltétele van: legalább hét különböző államból minimum huszonhárom EP-képviselőt kell a tagjai között tudnia. Az igazi kérdés nem a követelmények teljesítése volt, hanem az, hogy mekkora lesz az új pártcsalád. Orbán Viktor és az alapítók azt a célt tűzték ki, hogy ők legyenek a legnagyobb jobboldali frakció az Európai Parlamentben.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2024. július 11. 11:28
A bubimédia szerint a Fidesz alamizsnáért kuncsorog mindenfelé, hátha befogadja valaki. Itt tartanak jelenleg.
AROON
2024. július 11. 05:58
A libsik ettől másznak a falra! Hajrá patrioták!
Namond
2024. július 11. 02:39
Lópikulát új frakció. Ez a Le Pen féle ID újra sminkelve, AfD nélkül.
klara1-68
2024. július 10. 23:16
Jó munkát, sok sikert!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!