Itt a lista, mutatjuk Joe Biden legkínosabb pillanatait (VIDEÓ)

2024. július 22. 07:24

Elnöki ciklusa alatt Joe Bidennek többször meggyűlt a baja a nevekkel, az évszámokkal, de összekeverte az országokat, emellett rendszeresen elesett, de előfordult, hogy a színpadon is eltévedt.

2024. július 22. 07:24

Nyitókép: Kent Nishimura / AFP

Nincs különösebb meglepetés abban, hogy végül lemondott az elnökjelöltségről Joe Biden, az Egyesült Államok demokrata elnöke. A 2021-es hivatalba lépése óta a 81 éves elnök több tucatszor került kellemetlen helyzetbe, amely először csak kritikusaiban, majd a július eleji, Donald Trumppal folytatott vita óta már a támogatóiban is megerősítette azt a feltételezést, hogy Bidennek komoly problémái lehetnek.

Ezt is ajánljuk a témában

Összeszedtük az amerikai elnök legkínosabb pillanatait.

Rendszeresen eltévedt, még a színpadon is

Biden elnök 2021-es hivatalba lépése után szinte azonnal felkeltette a kritikusai figyelmét azzal, hogy eltévedt a színpadon, vagy emelvényen, s beszéde után nem tudta, merre kell lemennie. Az egyik esetről készült felvételen jól látszik, hogy stábja próbálta menteni a kínos helyzetet.

Ezt is ajánljuk a témában

Biden elnök több hírforrás szerint elnöki ciklusa elején a Fehér Ház kertjében is eltévedt, végül stábja segített neki megtalálni a helyes irányt. Hasonló eset többször is előfordult, még idén is, amikor immár negyedik éve tartózkodott az elnöki rezidencián.

Az amerikai elnök a jordán király látogatása során a protokollszolgálat által a padlóra kirakott nyomok segítsége nélkül nem tudta kitalálni, hova álljon a csoportképhez.

A legtöbbször elbotló amerikai elnök

A 46. amerikai elnök többször is elesett, elbotlott nyilvános szereplésein. Egyik alkalommal éppen egy repülőgépre akart felszállni Atlantában, ám ezt túlságosan gyorsan akarta megtenni, és elesett: egyszer, kétszer, majd harmadszorra is – öt lépcsőfok alatt. Az esetről természetesen videó is készült. 

Ezt is ajánljuk a témában

Joe Biden a színpadon nem csak eltévedt, de előfordult, hogy elbotlott és elesett. Az elnök ugyan segítség nélkül felállt és elsétált, de a felvételeken látható, hogy nem volt semmilyen akadály, amelyben megbotlott volna.

Ezt is ajánljuk a témában

„Hölgyeim és uraim, Putyin elnök”

Néhány napja az Egyesült Államokban rendezett NATO csúcstalálkozón is óriásit bakizott az amerikai elnök, amikor Putyinnak nevezte Ukrajna elnökét, Zelenszkijt, aki ráadásul mellette állt. A kínos pillanat ráadásul akkor történt, amikor Biden azt akarta demonstrálni, minden rendben van az egészségével. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az amerikai elnök rendszeresen eltévesztette a neveket, Angela Merkel helyett Helmut Kohl 1998-ig hivatalban lévő kancellár nevét mondta, de Emmanuel Macron francia elnököt is összekeverte elődjével, Francois Mitterranddal, aki 1995-ig vezette Franciaországot. Olyan esetre is volt példa, hogy Biden egy nyilvános rendezvényen azt a képviselőt kereste, aki nemsokkal korábban autóbalesetet szenvedett és meghalt.

Ezt is ajánljuk a témában

Egyszer egy sajtótájékoztatón pedig azzal került kellemetlen helyzetbe, hogy elfelejtette az ausztrál kormányfő nevét.

Ezt is ajánljuk a témában

Ki az elnök és ki az alelnök?

Biden már a környezetében lévő személyeket is egyre gyakrabban összetévesztette. Szintén a NATO csúcson Donald Trumpot az elnök az alelnökének nevezte. Kamala Harris alelnököt pedig korábban, még 2021-ben az Egyesült Államok elnökeként említette. 

Putyin háborúja, Irakban

Nem csak a neveket és a helyszíneket nem ismerte fel azonnal Joe Biden. Az országokat és az évszámokat is rendszeresen összekeverte, gyakorlatilag minden nyilvános szereplésére jutott valamilyen baki.

Egyik alkalommal Ukrajnát keverte össze Iránnal, az ukrajnai konfliktust pedig az iraki háborúval, de Egyiptomot és Mexikót is keverte már össze. A fogalmakkal is meggyűlt a baja a 81 éves Bidennek, például amikor a feketék és a fehérek közötti különbségekről beszélt.

Súgógép és szundikálás

Az elnök mentális állapotáért joggal aggódtak egyre többen az évek során. A többször visszatérő kínos pillanatok között említendő, amikor Biden felolvasta a súgógép utasításait is, ami meglehetősen nevetséges helyzetbe hozta. De számos olyan felvétel is napvilágot látott, amikor a világ legnagyobb atomhatalmának első embere egy világkonferencián – például az ENSZ klímacsúcsán – egyszerűen elszundított, ráadásul egymás után többször is.

A vita, ami megpecsételte Biden sorsát

Július elejéig csak a Bidennel kritikus sajtó foglalkozott rendszeresen az elnök mentális állapotával, míg a demokratákhoz közeli média egyszerűen vagy nem számolt be az egyre sűrűsödő kínos pillanatokról, vagy a politikai ellenfelek rosszindulatának titulálta ezek felemlegetését. Ez azonban gyökeresen megváltozott a néhány hete, amikor riválisával, Donald Trumppal vitázott. 

A vita után hirtelen már több demokrata politikus és demokratákhoz közel álló médiumok, valamint anyagi támogatók is sürgették Joe Biden visszalépését, ugyanakkor Kamala Harris alelnök, és a képviselőház demokrata vezetői is támogatásukról biztosították Joe Bident elnökjelöltként.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­r­t­­­é­­­k­­­e­l­­­d­ ­­­a­­ ­­s­z­e­­­x­i­­ ­p­­u­­n­­­c­­­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
atti64
2024. július 22. 08:23
VÉGRE LEMONDOTT A MUMIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
macskusz-4
2024. július 22. 08:12
A Demokrata agytröszt szerint Kamala Harris négerzsidóindiánindonézrománlengyel.Tehát az emberiséget képviseli, és nemileg meghatározatlan. Ideális jelőlt.
macskusz-4
2024. július 22. 08:09
Azért voltak felvillanásai. Rendszeresen szépen elásta a játékcsontot, és csóválta a farkát az angol királynőnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!