„Hölgyeim és uraim, Putyin elnök úr” – mutatta be Joe Biden Zelenszkijt (Videó)

2024. július 12. 06:01

Újabb diplomáciai botrányt kavaró bakit vétett az amerikai elnök, ezúttal egy olyan eseményen, ahol az USA és 19 másik nemzet vezetője összegyűlt, hogy bejelentse az Ukrajna Paktum aláírását.

2024. július 12. 06:01

Nyitókép: SAUL LOEB / AFP

Biden elnök csütörtök este megrökönyödést váltott ki, amikor Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt „Putyin elnökként” mutatta be – számolt be a New York PostÉs most szeretném átadni a szót Ukrajna elnökének, akiben legalább akkora bátorság van, mint amennyi elszántság. 

Hölgyeim és uraim, Putyin elnök úr” 

hangzott el az ominózus mondat. A nézőtéren sokan látszólag összerezzentek, amikor a szavak elhagyták az elnök száját. A közönség egyik tagja azt kiáltotta: „Zelenszkij!”, hogy megpróbálja kijavítani a 81 éves Bident. A világ vezetői a színpadon bizonytalannak tűntek, hogy tapsoljanak-e Zelenszkij üdvözlésére, vagy várják meg, amíg Biden kijavítja magát. Az amerikai elnök gyorsan bocsánatot kért a kínos baklövésért, mondván, hogy azért történt, mert „annyira arra összpontosított, hogy legyőzze” a Kreml erős emberét. „Putyin elnök úr? Meg fogjuk verni Putyin elnököt – Zelenszkij elnök. Annyira arra koncentrálok, hogy legyőzzük Putyint, hogy aggódnunk kell” – mondta Biden.

A megalázó félreértésre akkor került sor, amikor Biden és 19 másik nemzet vezetője összegyűlt, hogy bejelentse az Ukrajna Paktum aláírását, amely egy új biztonsági megállapodás Kijev és az Egyesült Államok, Belgium, Kanada, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Izland, Olaszország, Japán, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Spanyolország, Svédország és az Egyesült Királyság között.

A jelenetet itt tekinthetik meg:

 

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2024. július 12. 13:47
Amikor a teremben jelenlévő magasrangú tábornokok és a világ nagyhatalmainak vezetői kényszeredetten úgy tesznek mintha valami jópofa vicceset mondott volna és megpróbálnak olyan arcot vágni is hozzá. Tiszta Csupasz pisztoly befejező rész.
julius68-2
2024. július 12. 11:40
"Meg fogjuk verni Putyin elnököt – Zelenszkij elnök. Annyira arra koncentrálok, hogy legyőzzük Putyint," Mi ez ha nem nyílt, verbális hadüzenet, indulhatnak a nukleáris fegyverek, mert anélkül nem fog menni. Igaz a végén győztes sem lesz. Jellemző az USA-ra, hogy ezt a hülyét még cirka 40% támogatja, végül is nálunk is nyert Karácsony.
merehov
2024. július 12. 11:13
Kicsit előreszaladt az időben az öreg.
Nasi12
2024. július 12. 10:03
Mert Putyinnal szeretne paktumot kötni, de mást írtak a cetlijére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!