Három oroszbarát hackert vettek őrizetbe kibertámadások miatt Spanyolországban

2024. július 20. 16:59

A hackerek arra készültek, hogy „arányos választ adjanak a nyugatiak ellenséges és nyíltan oroszellenes fellépésére”.

2024. július 20. 16:59

Nyitókép: X/Képernyőfotó

Három oroszbarát hackert vettek őrizetbe Spanyolországban, akik a gyanú szerint Spanyolország és más NATO-tagországok ellen hajtottak végre „terrorista célú” kibertámadásokat – jelentette szombaton a spanyol rendőrség. A hackereket a Baleár-szigeteki Manacorban, valamint a dél-spanyolországi Huelvában és Sevillában vették őrizetbe.

A csendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsítottak az Ukrajnát támogató országok stratégiai infrastruktúráját és szolgáltatásait vették célba túlterheléses kibertámadásokkal.

A hackerek elleni akcióról a rendőrség az X közösségi platformra feltöltött videóban számolt be, amelyen látható, hogy az egyik gyanúsított lakásának falát egy szovjet érából való sarlós-kalapácsos zászló díszítette. A csendőrség közleménye szerint a NoName057(16) elnevezésű hackercsoport által szervezett kibertámadások Oroszország Ukrajna ellen indított háborúját követően kezdődtek, és a csoport azóta nagyon aktívan tevékenykedett.

Alapító kiáltványuk megfogalmazása szerint a hackerek arra készültek, hogy „arányos választ adjanak a nyugatiak ellenséges és nyíltan oroszellenes fellépésére” – közölte a hatóság.

(MTI)

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­é­k­­e­­l­­d­­­ ­­a­ ­­s­z­e­x­­i­ ­p­­­u­n­­­c­­i­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Beszélgető
2024. július 22. 16:06
Az a gyanús, ami nem gyanús! Spanyol hacker, orosz barát, nato ellenes, arányos válasz. Miafaszom?
nyúlgerinc
2024. július 21. 10:45
Oroszbarát? Az milyen tessék mondani.
valerian-0
2024. július 20. 19:14
A spanyoloknak még nincs amerikabarát hackerjük? Csak oroszbarát hackereik vannak? Mi a csuda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!