Három fő célt tűzött ki von der Leyen: az egyik Magyarország megbüntetése, azt is kitalálta, hogyan

2024. július 19. 10:12

Az Európai Unió következő öt évének egyik pillére az lehet, hogy megpróbálják elvenni Magyarország vétójogát. Eközben Olaszországban attól rettegnek, hogy bajba kerülhetnek Orbán Viktor miatt.

2024. július 19. 10:12
BRUXELLES -EU INFORMAL LEADERS MEETING 27 June 2024

Nyitókép: AFP/Diego Ravier

Az Ursula von der Leyen által bemutatott program alapján három fő pillérre támaszkodik az Európai Unió a következő öt évben – írja a La Repubblica.

Az olasz lap szerint ez a három pillér

az új helyreállítási alap, amely a gazdasági stagnálásból való kilábalást segíti; az európai hadsereg létrehozása, amely megvédi a tagokat Oroszországtól; a szerződések reformja, amely megszünteti a szuverenista és kis országok vétójogát, mint például Magyarországét.

A legfontosabb pillérek között nem szerepel az orosz-ukrán háború mielőbbi lezárása, a tűzszünet és békekötés szorgalmazása.

Az olasz lap egyébként egy másik cikkében amiatt aggódik, hogy még sohasem fordult elő olyan, hogy az olasz kormány az európai végrehajtó hatalom ellen emelt szót, az pedig „drámai következményekkel" járhat, hogy Giorgia Meloni nem támogatta von der Leyen újabb öt évét. A szerző szerint ezzel Olaszország „elszigetelődik és összetörik" Orbán Viktor miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 270 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pista88
2024. július 20. 10:01
Kiköpött olyan mint egy kommunista diktátor.....vagy mint Hitler...mikor jött ígért fűt fát aztán nyomorba döntötte európát..ezzel azt hiszem mindent elmondtam
bagira002
2024. július 19. 15:12
Orbán úr első pillanattól teljesen tisztán látja a háborús helyzetet . Ursula-Merkel-Amerikai vezetők összelopott vagyonukat védik , háború ukrán határokon belül zajlik azon túl oroszokra nem lőnek, mert az oroszok visszalőnek rájuk . Hanem a keleti blokkot áldozzák be pusztításba. Nyugat nem akar a háborúba elpusztulni , élni szereti a gazdag gondtalan kizsákmányoló életét. Keleti blokkon röhögnek Magyarországot is pusztító háborúba áldozzák. Nyugati tőkés eus országok területüket háborúmentes övezetnek szeretnék megtartani . Itt van a kutya elásva , Orbánt azért utálják mert Magyarországot nem tudják a háborúba bevonni nem tudják leromboltatni . Zelenszkij az egyik legnagyobb háborúbűnös tömeggyilkos főnökei parancsolói Eus vezérek Amerika.
Patika
2024. július 19. 14:59
Minek baszakodni múmi? Ne rinyálj... Inkább maszturbálj. Azt is tudom hogyan.
Silcon
2024. július 19. 14:33
Az olaszok helyében én nem aggódnék annyira, van 2900 milliárd € adósságuk, ha ezzel bedőlnek, az olyan mint az adu ász, mindent visz, reszeltek az €-nak és az EU-s bankrendszereknek. Emlékeztetőül, a "görögmentés" (mármint a görögöknek hitelező magánbankok megmentése) csak 300 milliárd € volt. Van az az adósság, ahol már nem az adósnak kell aggódnia, hanem a hitelezőknek. Ezért a kijelentésért rúgták ki anno Jánisz Varufákiszt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!