Hamisak a híresztelések: Trump kifejezetten keményebb lesz Putyinnal, mint Biden – állítják az elnökjelölt korábbi tanácsadói

2024. július 27. 19:22

Trump extanácsadói egy publicisztikában azt írják: az elnök erő által hozná el a békét.

2024. július 27. 19:22
null

Nyitókép: Volodimir Zelenszkij és Mike Pompeo 2023-ban Kijevben/  UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Mike Pompeo, a Trump-adminisztráció korábbi külügyminisztere, valamint David J. Urban, az exelnök 2016-os és 2020-as kampányának egyik tanácsadója a Wall Street Journal oldalán Donald Trump potenciális külpolitikájáról írnak

„Az elemzők azt állítják, ha Donald Trumpot megválasztanák, akkor elvágná az ukrán támogatásokat, lemondana a területeikről, közvetlenül Vlagyimir Putyinnal tárgyalna, és rákényszerítene egy méltatlan békét az országra.

Erre nincs bizonyíték, sőt a bizonyítékokból ennek az ellenkezőjére lehet következtetni”

– olvashatjuk. 

Példaként említik, hogy 2017-ben

Donald Trump volt az, aki megszüntette az Ukrajnára kivetett fegyverembargót, és Javelineket adott az országnak. 

Pompeo és Urban szerint a Biden-adminisztrációnak nincsen stratégiája arra, hogy Ukrajna miként tudna győzni. „Míg Biden gyengeségből botlott bele a háborúba, addig Trump erőből állíthatná helyre a békét” – írják.

A tanácsadók több javaslatot is tesznek a cikkben, amelyeket szerintük követnie kellene Trumpnak. 

Mit tegyen a második Trump-adminisztráció? 

Első ötletük Amerika energiapotenciáljának felszabadítása. Ez szerintük fel fogja pörgetni az amerikai gazdaságot, le fogja szorítani az árakat, ami nehéz helyzetbe hozná az oroszokat. Továbbá azt tanácsolják Trumpnak:

hozza helyre a kapcsolatokat Szaúd-Arábiával és Izraellel, és működjenek együtt Irán ellen.

„Ez stabilizálná a Közel-Keletet, enyhítené a gázai válságot, és lehetőséget teremtene a szaúdiak számára, hogy az Egyesült Államokkal együtt kiszorítsák Oroszországot a globális energiapiacokról” – fejtik ki. 

A két tanácsadó szerint jó lenne, ha Amerika „valódi” szankciókat vetne ki Oroszországra. 

„A Biden-kormány szankciói papíron jól mutatnak, de valójában üresek. A pénzügyminisztérium például mentesíti az orosz bankokat az amerikai szankciók alól, ha tranzakcióik az energiatermeléshez – a Kreml hadigépezetének legfontosabb bevételi forrásához – kapcsolódnak” – írják. 

További ötleteik közé tartozik, hogy Amerika ne szabályozza, milyen fegyvereket ad el Ukrajnának.  

Végül pedig felvetnek egy kölcsön-programot is. „Hozzunk létre egy 500 milliárd dolláros »kölcsön-kölcsönző« programot Ukrajna számára. Ahelyett, hogy újabb számlákkal terhelnénk az amerikai adófizetőket, 

hagyjuk, hogy Ukrajna annyi kölcsönt vegyen fel, amennyire szüksége van ahhoz, hogy amerikai fegyvereket vásároljon Oroszország legyőzéséhez. 

Így segítettük Nagy-Britanniát a második világháborúban Pearl Harbor előtt. Így küldhetünk egyértelmű jelzést Putyinnak, hogy soha nem fog győzni” – fejtik ki Trump korábbi neokonzervatív tanácsadói.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­k­­­e­­­l­d­­ ­­­a­­ ­s­­z­e­­x­­i­ ­­­p­­­u­­­n­c­i­­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­𝐍
tomekjosef
2024. július 28. 06:48
Trump még nem indított háborút ! Az hogy befejezi a háborút, annál fontosabb nincs. És ez a lényeg.
BBrutus
2024. július 27. 23:19
Ez így nagyszerűen hangzik, csakhogy maga az alelnök jelölt teljesen mást mondott.
cccbasatu
2024. július 27. 21:08
Már az előző választásokat is azért vesztette el Trampli mert atomháborús veszélyt jelent.Most is veszíteni fog mert ugyan az a dogmája mint a múltban atomháborúval akar békét csinálni.Ez egy veszélyes őrült.NEM TUDNI HOGY ORBÁN BIDÉ MIÉRT IS NYALJA A SEGGÉT?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!