Halálra ítélték Belaruszban, most Olaf Scholznak könyörög, hogy mentse meg az életét

2024. július 26. 20:52

Rico Krieger azt mondta, ukrán utasításra utazott az országba, hogy terrortámadást hajtson végre.

2024. július 26. 20:52
null

Nyitókép: LinkedIn

Rico Krieger a német állami televízióban könyörgött sírva Olaf Scholznak és a német kormánynak, hogy avatkozzanak közbe, és mentsék meg az életét, miután Belaruszban halálra ítélték.

Scholz úr, kérem, még életben vagyok, még nem túl késő”

– könyörgött Krieger egy cellából a Guardian beszámolója alapján.

A belarusz hatóságok szerint a 30 éves férfi 2023 őszén érkezett az országba az ukrán hírszerzés utasítására, hogy ott terroristatámadást hajtson végre.

Ez volt életem legnagyobb hibája. Beismerem bűnösségem, kétségkívül”

– mondta. 

A férfi egy robbanóanyaggal teli hátizsákot helyezett el egy vasúti pálya mellett, de a robbanásban szerencsére senki sem sérült meg. Krieger korábban a Német Vöröskeresztnek dolgozott, és az egyik volt munkatársa elmondásából az is kiderült, hogy kollégáival azt hitték, orvosi kötelességei miatt utazik külföldre. 

„Az idő ellenem dolgozik. Bármelyik pillanatban kivégezhetnek” – mondta Krieger az adásban, és azt is hozzátette, hogy nem érti, miért nem tesz nagyobb erőfeszítéseket a német kormány. A német külügyminisztérium azt nyilatkozta az ügyben, hogy konzuli segítséget nyújtanak Krieger számára, és „intenzíven együttműködnek a belarusz hatóságokkal az érdekében”.

Belarusz az egyetlen európai ország, ahol még mindig legális a halálbüntetés. Az ítéletet egyetlen, tarkóba eresztett golyóval hajtják végre, a maradványokat pedig jelöletlen sírokba szórják.

 

 

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. július 27. 10:32
A kis Matuska klón.
Krupp Skya
2024. július 27. 08:12 Szerkesztve
Én a helyükbe kicserélném Sholzra. A koponyáját feltenném Hitleré mellé a polcra.
Krupp Skya
2024. július 27. 08:04
Puzsér is így fogja végezni.
Krupp Skya
2024. július 27. 08:03 Szerkesztve
HALÁL A BÜDÖS FASISZTA FASZKALAPRA!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!