Hadüzenet háború nélkül, a magyarellenes koalíciónak van miért tartania a Patriótáktól

2024. július 19. 08:26

Hiába gúnyolódtak a magyar kormányfő által gründolt pártcsaládon mindenféle beszélő fejek, a Patrióták Európáért nem csak tagokat gyűjtött, de erőt is.

2024. július 19. 08:26
New alliance of anti-EU and far-right parties from Austria, Hungary and Czech Republic in Vienna
Kertész Dávid
Kertész Dávid
Pesti Srácok

Nyitókép: Askin Kiyagan/Anadolu via Getty Images

„Hiába gúnyolódtak a magyar kormányfő által gründolt pártcsaládon mindenféle beszélő fejek, a Patrióták Európáért nem csak tagokat gyűjtött, de erőt is. Míg a Pfizer királynőjének a fél EP-vel külön alkukat kellett kötnie, hogy megkapja a 401 szavazatot, addig a Patrióták frakciója összezárt, sőt láthatóan a frakción kívülről is sikerült szövetségeseket gyűjtenie.

Orbán Viktor mozgástere az EU-n belül lényegesen megnőtt és az új szövetség összeállításához nem kellett alkukba bocsátkoznia, nem kellett üzletelnie a csatlakozó pártokkal. Elég volt felvezetni a közös irányt, amiben a szuverenista erők (jobb- és baloldalról egyaránt) megtalálták a maguk alternatíváját. Békepárti, nemzeti gondolkodás alapján.

Egy szóval sem állítjuk, hogy a tegnapi választás során hazánk számára kedvező eredmény született volna. Sikerült azonban tanulnunk belőle. rávilágított olyan dolgokra, melyekkel tisztában voltunk ugyan, de kimondani nem mondtuk ki. A legfontosabb azonban az, amire az utolsó pontban kitértünk: van erőnk. Azt ugyanis mind tudjuk, hogy legközelebbi fegyverbarátaink és szövetségeseink konkrétan ellenségként kezelnek minket, de nem vagyunk egyedül.

A Patriótákban felsorakozó pártok pedig – ha éppen nincsenek kormányon -, a következő nemzeti választások alkalmával jó eséllyel odakerülnek, nem az EP-ben és a Bizottságban érvényesül tehát a hangunk a következő években, hanem az Európa Tanácsban, ezt a folyamatot pedig nem tudja megállítani sem az ukrán elnök, sem a Pfizer menye”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2024. július 20. 06:06
dávid, jól áll nektek ez az ordító egér szerep.
Isten jobb keze
2024. július 20. 00:09
Fideszes húgy agyú gecik A balfasz patrióták mennyi tagot számlál, az egész eu-s bő 700 főhöz képest?? És ezek után csodàlkoztok hogy agymosottaknak hivnak benneteket! 😂😂💩🐑
zsocc44
2024. július 19. 21:42
A patrióták Európáért képviselőcsoport 84 fővel kicsit több mint 11%-ot jelentenek. Innen érdemes kiindulni.
Hangillat
2024. július 19. 18:11
EU-maffia állam, luxusproli terrorista, proli burzsoá kirablók, $oro$ bedolgozók, balsevista értelmetlenségiek, a társadalom szövetét rágó szocio - molyok.... lesz téma bőven.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!