„F.sz vallás” – üzenték a keresztényeknek a templomrongáló muszlimok

2024. július 21. 08:41

Most egy párizsi templomot rongáltak meg, ez már a sokadik ilyen az utóbbi hetekben.

2024. július 21. 08:41
Leaning church cross on the leaning tower of St. Lambertus in Düs

A nyitókép illusztráció. Fotó: ROLF VENNENBERND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Sorozatosak Franciaországban a templomrongálások, melyek mögött rendszerint muszlim bevándorlók állnak: a minap egy párizsi templomot firkáltak össze, amelyen keresztül háborúra és a keresztények lefejezésére szólítottak fel. A The European Conservative szerint a templomban tűz nyomait is megtalálták, amely szerencsére nem terjedt tovább. 

Engedelmeskedjetek, hitetlenek, Allahnak, imádkozzatok naponta ötször, Jézus egy fattyú, csak egy isten van, Allah”

– üzenték a templomrongálók, akik összetörték az orgonát, megrongálták a hangrendszert és az épület hátsó részébe székeltek. A lap szerint a templomban volt egy Szűz Mária-szobor is, amelyet konyhakéssel szúrtak torkon és azt írták rá: 

Mária, ez a sorsod, ezt a f.sz vallást mi muszlimok nem tudjuk elfogadni”. 

A plébánia abban bízik, hogy Párizs vezetésétől, valamint az egyházmegyétől is kapnak majd támogatást, hogy bekamerázzák a templomot. Vincent de Mello atya elítélte a támadást, szerinte a rongáló zavart, ellenséges és fenyegető volt. A most megrongált templom Párizs egyik bevándorlók által lakott negyedében van, az atya szerint előfordult már olyan, hogy a mise alatt a muszlim fiatalok hangosan Allahot éltették. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­é­­­k­­­e­l­d­ ­­a­ ­s­­­z­e­­­x­­­i­­ ­­­p­u­n­­­c­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Chekke-Faint
2024. július 21. 16:25
Abban igaza van, hogy egyes nyugati püspökök és vezető egyháziak, már csak a f.szra gondolnak.
Akitlosz
2024. július 21. 14:56
Nem az a gond, hogy a muszlimok nem tudnak elfogadni más vallást, hanem az, hogy tolerálni, megtűrni sem. De ők csak kihasználják a lehetőséget. Az európai politika telepíti be a muzulmánok millióit és engedi meg nekik, hogy gyakorolják a vallásukat. Ez nem hiba. Ez bűn az európai fehér őslakosság ellen. És nem hirtelen felindulásból. Hanem előre megfontolt szándékkal, aljas indokból.
Karvaly
2024. július 21. 14:09
Szerintem meg a mohamedán vallás alávaló, mégsem megyek Szaúd-Arábiába segélyért könyörögni, hogy közben összefirkáljam a templomaikat. Tényleg ilyen hülyék Nyugat-Európában, hogy mindenkit beengednek, aztán csodálkoznak, hogy tele vannak kezelhetetlen emberekkel? Meg hogy ez már a sokadik választás volt, ahol megígérték, hogy most már aztán tényleg megállítják a migránsáradatot, hogy utána minden menjen úgy tovább, mint előtte, és utána ismét megszavazzák ugyanazt a pártot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!