Friss hírek érkeztek a szomszédban leszálló amerikai bombázókról

2024. július 30. 13:06

Az amerikai légierő rövid üzenetben reagált a történtekre.

2024. július 30. 13:06

A nyitókép illusztráció. Fotó: MANDEL NGAN / POOL / AFP

A Mandiner pontosan egy héttel ezelőtt, kedden arról számolt be, hogy két amerikai nagy hatótávolságú stratégiai bombázó történelmet írt azzal, hogy először repült át a NATO egyik legújabb tagállama, Finnország felett. A gépekről kiderült, hogy Romániában landoltak. Az is kiderült, hogy az amerikai B-52-esek a Fekete-tengerhez közel állomásoznak majd, a Mihail Cogalniceanu légibázison.

A stratégiai bombázók miatt kialakult feszültség megoldódni látszik, ugyanis az Egyesült Államok kivonta B-52H Stratofortress stratégiai bombázóit az ukrán határ közelében lévő romániai légibázisról – írja az Izvesztyija.

A hírről július 28-án számolt be az amerikai légierő (USAF) a honlapján.

„Az amerikai légierő két B-52H Stratofortress típusú repülőgépe befejezte az első bevetését a romániai Mihail Cogalniceanu légibázison, és visszatért a louisianai Barksdale légibázisra” – tájékoztatott a hivatal. Az európai bevetés során a B-52H repülőgépek a finn, a német, a brit, a magyar és a román légierővel közösen hajtottak végre műveleteket.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Upuaut
2024. július 30. 14:10
Észrevették, hogy lopnák a hidraulikus olajat, ezért inkább visszahívták őket.
RasPutin
2024. július 30. 13:33
Csak kipróbálták hogy le és föl tud szállni a kifutópályáról mivel a B52 szárnyvégeken vannak támasztó kerekek.
atti64
2024. július 30. 13:28
A BALOS HÁBORUS BÜNÖSÖK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SOK A SZAREMBER A FÖLDÖN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pipa89
2024. július 30. 13:27
Ezeknek a gépeknek egyedi a hangjuk. Radar sem kell hozzájuk, hogy az ember tudja, hogy a légtérben vannak. Nem gondoltam volna, hogy be is számolnak róla hivatalosan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!