Főszerepben Magyarország a német címlapon: „Nem is olyan rossz!”

2024. július 09. 11:49

A Die Welt véleménycikke szerint Orbán Viktor megérdemel egy esélyt, hiszen a török elnökön kívül ő az egyedüli NATO-kormányfő, aki jó kapcsolatokat ápol Kínával és Oroszországgal is.

2024. július 09. 11:49
Orbán Viktor, Hszi Csin-ping

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Magyarország kormányfője, Orbán Viktor egy interjúmaratonon van túl – olvasható a Die Welt címlapján megjelent véleménycikkben, amely szerint „az akciója nem is olyan rossz”.

Kiérdemelt egy esélyt az ingadiplomáciájával, hogy talán sikerül tűzszünetet elérnie Ukrajnában. Erdogan török elnök mellett Orbán Viktor az egyetlen olyan NATO-kormányfő, akinek jó kapcsolatai vannak Kínával és Oroszországgal is

– írja Christoph B. Schiltz, aki hozzátette, Orbán Viktor a Patrióták Európáért EP-frakció létrehozásával meghatározó szerepet játszik majd az Európai Parlament harmadik legnagyobb erejének irányításában.

A Weltnek adott exkluzív interjújában Orbán Viktor úgy fogalmazott, primitív megközelítés az Európai Unió politikusainak azon érvelése, hogy az ilyen utazások, mint az övé Oroszországba, megosztják Európát. A lap olvasói eközben nem győzik dicsérni a „démonizált" miniszterelnök békemisszióját, mondván, a saját külügyminiszterüknek is ez lenne a feladata, mégis csak a magyar kormányfő képes minden oldallal tárgyalni.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 295 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000032
2024. augusztus 23. 15:15
🍓 ️ ­­É­r­t­­é­­­k­­­e­­­l­­­d­­­ ­­­a­­ ­s­­z­e­­x­­i­ ­­p­­u­n­­­c­­­i­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Türelem
2024. július 09. 18:23
Kedves falcatus-2! A kérdésfeltevésem provokatív célú volt, s köszönöm, hogy az általam is ismert tényekkel adtál rá választ. A birodalom építése, annak hétköznapi koreográfiája sokakat nem zavar, biztosan Te is látod, érzékeled a mindenkori alattvalói lét iránti igényt. A tények különösen nem érdeklik az embereket, sokan nem értik a nemzetközi összefüggéseket, de nem is kíváncsiak rá.
5m007h 0p3ra70r
2024. július 09. 17:02
>>Latrina5m007h 0p3ra70r 2024. július 09. 15:21 és még valami! Ez nagyon hasonló a “mi keresztények vagyunk”-hoz. A fasznak ezt hangoztatni? Nem elég ha rendes emberként élek, viselkedek?<< Rendes emberek, még ha nem is értenek egyet azzal, amit mások hangoztatnak, nem hangoztatják csak azért is az ellenkezőjét. Szóval bőven elég, ha rendes emberként élsz és viselkedsz. Ne akard magad felcímkézni, megteszik azt mások. És ne próbáld meg empirikusan definiálni a hazaszeretetet. A hazaszeretet a szocializáció terméke. Senkinek sem pontosan ugyanaz lesz, pontosan ugyanúgy.
B_kanya
2024. július 09. 16:44
"Tommaso 2024. július 09. 13:07 A feIcsúti Geci az egy sikerteIen sugárhajtású békegaIamb Miután tárgyaIt PutyinnaI, az rögtön IeromboIt egy gyermekkórházat, " Egy Patriot PAC-3 rakétával. Mint ahogy Putyin ölte meg a két lengyel traktorost és régebbi, 55 km hatótávú Sz-300-as rakétával, amit Moszkva mellől indított a lengyel-ukrán határ nyugati oldalára. :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!