Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Feltűnt a migráns hátterű bűnözés a német kancellárnak

2024. július 04. 11:27

Olaf Scholz egyre keményebb migrációs politikát hirdet, hogy kezelje a külföldiek által elkövetett erőszakos bűncselekmények miatti közfelháborodást.

2024. július 04. 11:27
Bundestag

Kép forrása: Kay Nietfeld/Getty Images

Olaf Scholz, Németország kancellárja, egyre keményebb migrációs politikát folytat, hogy kezelje a közfelháborodást, amit a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmények okoznak, írja a Politico. A közvélemény nyomása miatt Scholz kormánya új törvényjavaslatot terjesztett elő, amely lehetővé tenné a terrorista cselekményeket és erőszakot dicsőítő külföldiek kitoloncolását, még akkor is, ha csak a közösségi médiában teszik ezt.

Felháborít, amikor valaki, aki itt talált védelmet, a legsúlyosabb bűncselekményeket követi el” 

– mondta Scholz a berlini Reichstagban tartott beszédében. 

Az ilyen bűnözőknek nincs helyük Németországban. Ki kell őket toloncolni, még akkor is, ha Szíriából vagy Afganisztánból érkeztek.”

Ez a javaslat az afganisztáni származású gyanúsított által elkövetett brutális rendőrgyilkosság után született, amely megrázta az országot. Néhány radikális iszlamista dicsérte a gyilkosságot online, ami tovább fokozta a nemzeti felháborodást. Scholz beszédében hangsúlyozta, hogy kormánya nem tolerálja az erőszakot és a terrorizmus dicsőítését.

A Scholz által vezetett hárompárti koalíció támogatottsága mélypontra zuhant, és a kancellár igyekszik kezelni a beérkező menedékkérők számának növekedése és a magas migrációs szinthez kapcsolódó bűnözés növekedése miatti közfelháborodást. Scholz kabinetje jóváhagyta a törvényjavaslatot, amely lehetővé tenné a külföldiek kitoloncolását, ha terrort vagy erőszakot dicsőítenek a közösségi médiában.

Ezt is ajánljuk a témában

A Politico szerint azonban a kormány terve inkább a látszatról szól, mintsem a lényegi hatásról, és valószínűleg nem lesz elegendő az AfD növekvő támogatásának megfékezéséhez. Scholz gyengesége a migrációs kérdésben világossá vált az európai választások után, amelyeken az AfD a legjobb eredményét érte el egy nemzeti választáson, míg Scholz szociáldemokratái a legrosszabbat szenvedték el.

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­É­r­­­t­­é­­k­­­e­l­­­d­ ­­­a­ ­s­­­z­­­e­­x­­i­­ ­­­p­­u­n­­­c­i­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Nasi12
2024. július 04. 20:25
Leesett végre. Olvasott volna Mandinert jókor.
Mindenhova
2024. július 04. 19:45
Késő! "Késő bánat utánam a vízözön.."
Dunhill67
2024. július 04. 18:31
"Feltűnt a migráns hátterű bűnözés a német kancellárnak"....feltűnt neki??...nahát,baszki ez hallatlan (így 8 év után).....kicsit lassan kígyóznak azok a kígyók abban a tar koponyában,de jobb későn mint soha
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!