Ez a CNN verziója Biden visszalépéséről (VIDEÓ)

2024. július 22. 14:08

Nem fukarkodnak a jelzőkkel: „a modern amerikai politika egyik legtörténelmibb döntése”; ugyanakkor a donorok és a demokrata belső körök zsarolása is előkerül.

2024. július 22. 14:08
President Joe Biden and Donald Trump hold presidential debate on CNN

Nyitókép: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

A katasztrofális elnökjelölti vita után Joe Biden még három hétig ismételgette, hogy a versenyben marad, végül mégis visszalépett az indulástól. 

Mindezt magányosan – magyarázza a CNN, hozzátéve, belső körét a legközelebbi tanácsadókra és családjára szűkítette. A beszámoló szerint Delaware-be vonult vissza, karanténba, ahol másfél nap alatt hozta meg döntését, hogy visszalép. Belátta: ő már csak hátrányt jelent a Demokrata Párt számára.

A CNN szerint a párt vezetői, törvényhozók és a szponzorok nyomása, valamint a Trump elleni növekvő hátrányt mutató közvélemény-kutatások végül túl soknak bizonyultak Biden számára. 

Az elnök csapata megdöbbent, miután a júniusi jelölt vita hatására a kampány szétesett. 

„Miután hetekig a politikai életéért küzdött... az elnök nem az Ovális Irodában tartott beszédében vagy a kampánykörúton tartott beszédében  lépett vissza” – fogalmaz a CNN.

A beszámoló szerint ugyanakkor nem orvosi okok miatt lépett vissza, hanem azért, mert rájött, súlyos teher lenne a kampány számára, és bonyodalmakat okozna Trump legyőzésében. A tanácsadói információból az látszott, hogy a győzelemhez vezető út gyakorlatilag nem létezik.

„A nyers valóság olyan hangok kórusává vált, amelyek felszólították az elnököt, hogy hagyja abba a versenyt, mint egy hegyről lefelé gördülő szikla, amely napról napra csak lendületet vett” – írja a CNN.

Biden és Harris többször beszélt vasárnap, mielőtt előbbi bejelentette döntését. Az elnök, hogy nem indul újra, csak egy szűk tanácsadói körrel konzultálta meg.

„Az információk rávilágítottak arra, hogy az életképes kampányhoz visszavezető utat súlyosan nehezíti a csökkenő országos támogatottság, valamint az egyre növekvő számú pártelhagyás” – jegyzi meg a CNN.

Az utóbbi hetekben a Demokrata Pártban pánik alakult ki, mivel Biden legnagyobb problémája az volt, hogy a választók nem érezték, hogy alkalmas lenne a következő négy évre. Az elnökjelölti vita megerősítette ezeket a félelmeket. Több demokrata vezető, köztük Nancy Pelosi és Chuck Schumer, valamint jelentős donorok nyomást gyakoroltak Bidenre, hogy lépjen vissza, így a CNN értelmezése.

Az összefoglaló angol nyelven itt tekinthető meg:

 

 

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­k­e­­­l­­d­­ ­a­­ ­s­z­e­x­i­­ ­­­p­­­u­n­­­c­i­­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Héja
2024. július 22. 17:48
Biden Józsi hónapokig ismételgette,hogy dehogy lép vissza.... Végül pár óra alatt kifarolt. Édes Istenem... Ez az ember irányította (?) az USA-t...
P_F_Juli
2024. július 22. 17:34
" Belátta: ő már csak hátrányt jelent a Demokrata Párt számára." Persze, persze.... tegnap megvolt Obamaki Júdás-"csókja", sejthető volt, hogy ő vitte a selyemzsinórt. Nagy méltatások közepette "eltemetik", mert már a DS-nek sem használható. Az igazság, hogy a személyével melléfogtak. A zsarolhatósága révén egyértelműnek látszott, hogy kezesbárányként lehet vele bábozni, viszont az elmebeli állapotát nem mérték föl kellőképpen. Már régóta tudták, hogy "lapát" lesz, de kivártak az utolsó pillanatig szinte - hasznot remélve. De bot került a küllők közé, és a következő etaphoz össze kell szedni apait-anyait, majd meglátjuk, elég lesz-e. És még mindig azt makogják, hogy nem orvosi okok miatt... akkor mi a jó életér? Persze, hogy nem orvosi indokok alapján, hiszen egészen eddig alkalmasnak tartották, de hát az a vita.... Igen, végre ki kellene mondani, hogy mentálisan alkalmatlan, még arra is, hogy bábozzanak vele.
FreeEurope
2024. július 22. 17:03
Mennyivel könnyebb dolguk lett volna, ha sikerül Trumpot anyagilag tönkre tenni, bebörtönözni, lelőni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!