EU-osztozkodás: a migrációs rendelkezések szigorításával dobnának morzsákat a jobboldalnak

2024. július 17. 16:26

Mindent és mindenkit bevetnének Von der Leyenék.

2024. július 17. 16:26
International mission to rescue refugees at sea

Nyitókép: KAY NIETFELD / AFP

 

Ylva Johansson, az Európai Unió belügyi biztosa bejelentette, hogy a Bizottság július folyamán javaslatokat fog tenni az EU vízumrendszerének módosítására – írta meg az Euractiv. Ezt két, a tagállamoknak címzett levélben is közölte. Ezek az intézkedések választ kívánnak adni az EU-tagállamok által kifejezett aggodalmakra az illegális migrációval és a keleti határon kialakult helyzetekkel kapcsolatban.

Ezt is ajánljuk a témában

Johansson a levelekben részletezi, hogy a Bizottság javaslatokat fog tenni, amely lehetővé teszi bizonyos vízumkiváltságok felfüggesztését azon országok számára, amelyek nem fogadják vissza állampolgáraikat, akik az EU-ba érkeznek.

Ez a lépés Ursula von der Leyen, a Bizottság elnökének újraválasztási kampányának része is, amely során a jobboldali szavazatokra is számít.

Johansson sürgeti a tárgyalások gyors előrehaladását a felülvizsgált vízumszankciós mechanizmus kapcsán. Ez a mechanizmus lehetővé tenné a tagállamok számára, hogy vészhelyzetekben bármikor felfüggesszék a vízumkiadást, csökkentve az illegális migrációt és az alaptalan menedékkérelmek számát. Von der Leyen kifejezte szándékát további megállapodások megkötésére harmadik országokkal, az előző ciklusban létrehozott Tunéziával és Egyiptommal kötött együttműködések mintájára.

Ezt is ajánljuk a témában

A migránsok kihasználása elleni harc részeként a Bizottság 150 millió eurós pályázati felhívást indít az EU határvédelmi kapacitásának növelésére. 

Finnország, a balti államok és Lengyelország is szorgalmazza a határvédelem megerősítését a hibrid fenyegetésekkel szemben.

 Johansson a leveleiben hangsúlyozza, hogy a migránsok instrumentalizálását biztonsági fenyegetésként kell kezelni, és a tagállamok számára lehetőséget kell biztosítani arra, hogy eltérjenek az EU menekültügyi szabályaitól a határbiztonság érdekében.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­é­k­­e­­l­­d­ ­­a­­ ­­­s­­­z­e­­­x­i­­­ ­p­­u­­n­­c­i­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Zolt
2024. augusztus 06. 20:58
Mem kér senki se az ellenőrizetlen bengedet migráncs kémekbő,bűnözőkből,más identitásuakból. Tegyetek rendet közúttük. Viszont hasonló identitással tendelkező,dolgozni élni akaró,a jelenlegi társadalom szokásait tiszteletbe tartó átvilágításvután jöhet. Mellesleg az orosz kémek már rég a spájzotokba vannak,csak okosabbak,vagy hülyébbek vagytok náluk. Legalábbis az ésszerütlen beszédeitek azt sugallja,ha inkább az ismeretlen migrit kivánjátok,miközben rég az orosz kém cicit szivjátok.
Caruso
2024. július 19. 20:01
Egyetlen rohadt szavukat sem szabad elhinni. Amit kérdeznek az sem igaz. von der Leyen egy mocskos rohadt hazug gazember. Gyalázat, hogy zsebében a frissen elítélt bírósági végzéssel az EB bizottság elnöke lehet újabb 5 évre.
EX_Terminator
2024. július 17. 18:34 Szerkesztve
Morzsák amit utána basznak betartani, vagy még tovább is rontanak rajta semmibe veszik... Na nem, ezt már ismerjük! megígéri aztán az első alkalommal megszegi. És akkor ezekkel üljünk le üzletelni? Ezeknek dolgozzunk? Azt elfelejthetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!