Elképesztő, milyen magyarázattal állt elő a titkosszolgálat Trump merénylőjéről

2024. július 18. 12:19

Már egy órával a támadás előtt kiszúrták a gyanúsan viselkedő férfit, aztán óriási hibát követtek el, írta meg a BBC.

2024. július 18. 12:19
null

Nyitókép: Donald Trump és a merénylője. Fotó: Brendan Smialowski/AFP/Youtube/képernyőfotó.

***

Már egy órával a lövöldözés előtt gyanúsnak ítélték meg Thomas Matthew Crooks viselkedését a gyűlésen, derült ki titkosszolgálati illetékesek magyarázatából. S hogy mégis mi történt ezután?

„Szem elől tévesztettük a tömegben” – 

közölték a képviselőházban és a szenátusban szerdán tartott két zárt tájékoztatón a politikusokkal, számolt be róla John Barrasso wyomingi szenátor.

S hogy miért tűnt gyanúsnak?

Mert távolságmérővel – amivel a célponttól való távolságot mérhette be – és hátizsákkal mászkált a pennsylvaniai gyűlés helyszínén – mondta el a Fox Newsnak a politikus, amit megtudott.

Az is kiderült, hogy Crooks a támadás előtti napokban legalább egyszer járt a merénylet helyszínén, korábban telefonján pedig a depresszió tünetei kapcsán keresgélt az interneten a CBS tanúsága szerint. De rákeresett Donald Trump képeire is. Noha motivációit még vizsgálják.

Ezt is ajánljuk a témában

Az FBI nyomozásba lendült; a szervezet igazgatója azt mondta a törvényhozóknak, hogy már több mint 200 interjút készítettek és 14 000 képet néztek át.

Republikánus szenátorok bírálták, hogy a nyomozás nem átlátható módon folyik, és azt is, hogy a valószínűsíthető fenyegetés ellenére engedték színpadra lépni a volt elnököt.

„Megdöbbenve értesültem arról, hogy a titkosszolgálat már azelőtt tudott egy fenyegetésről, hogy Trump elnök fellépett volna a színpadra” 

– írta a Twitteren Marsha Blackburn, Tennessee állam szenátora.

Ráadásul a titkosszolgálat egy mesterlövésze még le is fotózta Crooksot, aki a távolságmérőn keresztül néz, és azonnal rádión értesítette a parancsnokait, hogy bejelentse a személyt.

Republikánus politikusok a szolgálat vezetőinek lemondását sürgetik.


 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­É­­r­t­­­é­­­k­e­­­l­d­­ ­a­ ­­s­z­e­­­x­­i­­ ­­p­­u­­n­c­­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
salmonella
2024. július 19. 22:05
Még várunk 1 kicsit, és kerek lesz a történet: a CIA szervezte a gyilkosságot, csak balul sült el. El fog jutni a legmagasabb szintig az ügy. Mivel az ügyészség csődöt mondott, mert nem sikerült a koholt vádakat bizonyítani, és tömlöcbe zárni Trumpot, nem maradt más megoldás, mint a megsemmisítés. Ehhez kellett 1 figura, akinek fehér papír a múltja. Ebből következően a veszély nem múlt el!
catalina11
2024. július 18. 18:39
Már egy órával a lövöldözés előtt gyanúsnak ítélték meg Thomas Matthew Crooks viselkedését a gyűlésen, derült ki titkosszolgálati illetékesek magyarázatából. S hogy mégis mi történt ezután? „Szem elől tévesztettük a tömegben” és a háztetőn lévő tömegben is elvegyült...
catalina11
2024. július 18. 18:38
Már egy órával a lövöldözés előtt gyanúsnak ítélték meg Thomas Matthew Crooks viselkedését a gyűlésen, derült ki titkosszolgálati illetékesek magyarázatából. S hogy mégis mi történt ezután? „Szem elől tévesztettük a tömegben” nem csoda, mert mindenkinek hátizsákja volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!