Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Eljött a nagy nap: kiszivárgott, mely tagállamok támadják meg Magyarországot

2024. július 10. 08:43

Egyes sajtóhírek szerint Németország és a Baltikum, mások állítása alapján Lengyelország tesz meg szerdán mindent annak érdekében, hogy Magyarországtól elvegyék az Európai Unió soros elnökségét.

2024. július 10. 08:43
TUSK, Donald; MACRON, Emmanuel; SCHOLZ, Olaf

Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

 

Németország és a Baltikum azt fontolgatja, hogy elvenné Magyarországtól az EU soros elnökségét, amiért Orbán Viktor mindenféle egyeztetés nélkül indította el békemisszióját, és még Vlagyimir Putyinnal is találkozott Moszkvában – írja a Corriere della Sera nyomtatott kiadása. A lap idézi Hanno Pevkurt, az észt védelmi minisztérium vezetőjét, aki azt mondta, a magyar kormányfő tárgyalásai elvonják a figyelmet a fő fókuszról, ami szerinte Ukrajna győzelme, valamint EU- és NATO-tagsága.

A Tagesspiegel viszont úgy értesült, hogy

elsősorban Donald Tusknak van elege a békemisszióból, és maga a lengyel miniszterelnök kéri majd szerdán Brüsszelben, hogy nyíltan beszéljenek a következményekről az uniós nagykövetek találkozóján.

A lap szerint Orbán Viktor alábecsülhette a reakciók hevességét, és a zárt ajtók mögött már tárgyalnak arról, hogy megfosztják Budapestet a tanácsi elnökségtől. A név nélkül nyilatkozó források 15-20 főre teszik azon nagykövetek számát, akik „egyértelmű üzenetet” akarnak küldeni szerdán.

A TVN24-nek Radoslaw Sikorski, Tusk külügyminisztere arra a kérdésre, hogy valóban szóba kerül-e a magyar elnökség lerövidítése, azt felelte, hogy „Magyarország valóban visszaél a bizalmunkkal".

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 397 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-136
2024. július 12. 19:24
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­­é­k­e­­­l­d­ ­a­­ ­­­s­z­­e­­x­i­ ­­p­­­u­­­n­c­­­i­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
krumplinudli
2024. július 11. 14:30
Na menjenek a pi...ába!!!! Lépjen ki Magyar ország ebből az eu nak nevezett szennyből!!
Zuárd73
2024. július 11. 11:44
Ki kell lépni ebből a gittegyletből, mielőtt magukkal rántanak minket is a teljes gazdasági és morális csődbe. Az eu az elit öngyilkosok klubja lett, HUXIT
kishegyi
2024. július 10. 19:25
A nagy demokraták! Szarházi háborús uszítók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!