Égető válságainkról tárgyalnak Európa vezetői

2024. július 15. 09:51

Nagy-Britanniában találkoznak az Európai Politikai Közösség keretein belül.

2024. július 15. 09:51
London Daily Life And Economy

Nyitókép: Jakub Porzycki / AFP

 

Az Európai Politikai Közösség (EPC) következő találkozóján Európa határait fenyegető konfliktusok és az instabilitás kerül a fókuszba – közölte az Euractiv az Egyesült Királyság új kormányára hivatkozva. Keir Starmer brit miniszterelnök több mint 45 európai vezetőt fogad a Blenheim Palace-ban, miközben az új brit kormány az európai kapcsolatok újjáépítésére törekszik.

A vezetők az illegális migrációról és az energiáról is tárgyalnak majd a vidéki palotában, amely Winston Churchill szülőhelye.

A csúcstalálkozón a kontinens előtt álló „legsürgetőbb generációs kérdésekkel” foglalkoznak majd – áll a Starmer kormányának sajtóközleményében. Az új brit miniszterelnök  külön találkozót tart az ír vezetővel, Simon Harrisszel és Emmanuel Macron francia elnökkel is, mivel frissen alakult kormánya a „kulcsfontosságú európai partnerekkel való kapcsolatok újjáépítésére” törekszik.

Az új kormány először vesz részt a NATO, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet és az Európa Tanács az EPC találkozóján. Ennek alkalmából Starmer figyelmeztetett, hogy „Európa korunk legnagyobb kihívásainak élvonalában áll”, kiemelve „Oroszország barbár háborúját”.

A baloldali miniszterelnök megígérte, hogy „megváltoztatja az Egyesült Királyság európai partnerekkel való együttműködésének módját, közösen dolgozva a generációs kihívások megoldásán”.

Starmer első hetében megerősítette az Egyesült Királyság támogatását Ukrajna iránt, és várhatóan a találkozón is szorgalmazza a nemzetközi katonai és pénzügyi támogatás folytatását. 

Ez lesz a negyedik EPC-találkozó a csoport 2022 októberi megalakulása óta.

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
h040183
2024. július 15. 12:23
Égető válság, igen, úgy hívják Orbán Viktor, meg békemisszió! Ez tűrhetetlen, ezt meg kell vitatni, az amcsi gazdi mérges lesz ha megtudja!
krisz09
2024. július 15. 10:51
"Generációs kihívások" Aha. Jó lesz odafigyelni, hogyan kavarják tovább a k@kit a háborúpárti hangadó országok vezetői ezen a dzsembörin az új balodali brit kormánnyal az élen.
google-2
2024. július 15. 10:50
A világ helyzetén nagyon sokat segít az ukrán háború. Tömni kell őket pénzzel, fegyverekkel, így megoldva az energia, a generációs és egyéb válságokat. Mint az ember, akinek a szőlőjét elverte a jég, de ő is nekiesett egy bottal a tőkéknek, hogy a végére járjon a pusztitásnak.
erdeymarton89
2024. július 15. 09:58
generációs kihívások pl: LMBTQ ... ADDIG AMIG ERŐLTETIK addig lesz kihívás is ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!