Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Cseh csúcspolitikus dicsérte az egekbe Orbán Viktort

2024. július 04. 13:22

A korábbi cseh kormányfő minden téren kiáll a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség mellett.

2024. július 04. 13:22

Nyitókép: Askin Kiyagan/Anadolu via Getty Images

Az Euractiv arról számolt be, hogy a cseh csúcspolitikust, Andrej Babist nemrég bírálatok érték az „állítólagos” oroszbarát erőkkel való szervezkedése miatt.

Mint írták, a vita az új politikai szövetség, a Patrióták Európáért bejelentése után robbant ki, amelyet Babis Herbert Kickl (FPÖ) osztrák pártvezetővel és Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel (Fidesz) mutatott be. 

Babis megvédte az új koalíciót, és Európa-pártinak minősítette azt. A magyar kormányfő keddi kijevi látogatása után a következőképp fogalmazott: „Orbán látogatása mutatja, hogy 

ő egy igazi Európa-párti politikus, aki az erőszak és a háború beszüntetését helyezi előtérbe”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Honfitársai támadták be az egykori cseh kormányfőt

Veronika Vrecionová, a kormányzó cseh Polgári Demokrata Párt (ODS) EP-képviselője ugyanakkor visszautasította Babis Európa-párti szövetségről alkotott képét. „Mókás, hogy Babis milyen kétségbeesetten próbálja ezt bizonyítékként eladni, hogy új csoportja nem oroszbarát. Nem láttam változást a Fidesz vagy az FPÖ álláspontjában az ukrajnai segélyekkel kapcsolatban.

Folyamatosan ismételgetni fogjuk: a Patrióták Európáért valójában »Oroszország,mindent érted«”

 – jegyezte meg a politikus ugyancsak az X közösségi oldalon.

Míg Ondrej Krutílek, az ODS másik európai parlamenti képviselője, a feltörekvő csoportot „Koalíció az Ukrajnának nyújtott segélyek elutasításáért” néven illette.

Az Euractiv végül cikkében rámutatott, hogy a legutóbbi sajtóértesülések szerint a szövetséghez csatlakozhatnak olaszországi és portugál pártok, nevezetesen a Lega és a Chega. Ahhoz azonban, hogy az Európai Parlament hivatalos képviselőcsoportjává váljanak, legalább hét országból kell, hogy képviselőjük legyen.

 

 

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­é­­k­­­e­l­d­ ­a­­­ ­­­s­­z­­e­­x­­i­ ­p­u­­n­­­c­­­i­­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
B_kanya
2024. július 04. 22:28
O1GtolvajB_kanya 2024. július 04. 14:05 "Amelyik majd a hugyaban vegzi!" A gcitolvaj szerint is kiáradt a pisa ;)))
B_kanya
2024. július 04. 22:25
Skywalker_bp 2024. július 04. 15:18 Kiáradt a pisa?
lajajakab11
2024. július 04. 18:59
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** A mű-cár üzenete: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!