Családi rémálom Svájcban: elvették a szülőktől a gyermeküket, mert nem akarták, hogy nemátalakításon menjen keresztül

2024. július 16. 18:09

Akcióba lendült egy civilszervezet.

2024. július 16. 18:09

Nyitókép:  Getty Images / d3sign

Nem mindennapi rémálommal kell szembenéznie egy svájci házaspárnak – írta a vasárnap.hu. A gyermek szülei nem szerették volna, ha lányuk átoperáltatja magát fiúvá, ahogyan azt a genfi kórházban javasolták számukra, ezért magánellátást vettek igénybe, hogy kezeltessék gyermekük mentális problémáit. Mindeközben

nem engedték azt sem, hogy gyermekük megkezdje a javasolt „pubertásblokkolók” szedését,

és elutasították, hogy a lány új nevet és másfajta névmást használjon. 

A kislányt az iskolában az iskolapszichológus látta el „jó tanácsokkal”, így jutott el a Le Refuge elnevezésű szervezet speciális menhelyére. A 2023-ban alapított szervezet olyan fiatalokat fogad be és lát el professzionális transznemű érdekképviselettel – állami pénzből – , akik „transzfóbia” és „homofóbia” áldozatai, akár a saját családjukban.

Így most az édesapa és az édesanya távolságtartási végzést kapott saját gyermekével szemben, és nem gyakorolhatják alapvető szülői jogaikat.

A szervezet eközben a gyermeket arra bátorítja, hogy végezze el a nemátalakításhoz szükséges orvosi beavatkozásokat.

El sem hiszem, hogy egy olyan társadalomban élünk, ahol elvehetik tőlem a gyermekemet, csak azért, mert megpróbáltam megvédeni”

 – mondta az édesapa egy interjúban.

A svájci eset nem példátlan. Világszerte tapasztalható hasonló jelenség:

a különböző állami hatóságok és civilszervezetek ez utóbbi időben egyre agresszívebben avatkoznak be beavatkozhatnak a családok életébe.

Az Egyesült Államokban például egyre gyakrabban történik meg, hogy az iskolák – miközben erre külön bátorítják a gyerekeket – eltitkolják a szülők elől, ha a gyermekük nemet akarna váltani. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 253 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­É­­­r­t­é­k­­­e­­l­d­ ­­­a­­ ­s­z­e­­x­i­ ­­­p­­u­­­n­­c­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
piramis-2
2024. július 17. 07:26
Az úgynevezett "Le Refuge elnevezésű szervezet"-nek dolgozók kurva gyorsan egy olyan szituációban találnák magukat ahol... Ők egy szögesdróttal körbekerített területen állnak. Én pedig kintről mondom nekik: - Azt, hogy ki a heterofób ééééén döntöm el!
laszlokiss597
2024. július 17. 05:46
Amikor ovis volt a lányunk szülői értekezletet tartottak mert valami eu direktíva szerint átkódolást"szerettek volna véghezvinni.Mindenki fel volt háborodva úgyhogy ebből semmi sem lett.De kinézek ezekből szinte bármit...
2024. július 17. 05:45 Szerkesztve
Bezzeg swicccerland........... Nagyon békekereső ember vagyok. DE!!!!!!! Hasonló helyzetbe gyorsan kimenekíteném a családom, aztán vadásznék az egész mocsok bagázsra............
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!