Biden sajtótájékoztatót tartott a Fehér Házban a Trump elleni merénylet után: „Ez nem Amerika”

2024. július 14. 20:42

Joe Biden amerikai elnök egységre szólította az amerikaiakat.

2024. július 14. 20:42

Nyitókép: Képernyőfotó/CBS News

„Egyelőre nem derült ki, hogy miért lőtt rá Thomas Matthew Crooks Donald Trump korábbi elnökre, a nyomozás – amelyet az FBI vezet – még kezdeti szakaszban van” – nyilatkozta vasárnap Joe Biden amerikai elnök a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatón. Az amerikai elnök kiemelte: utasította a hatóságokat, hogy gyorsan és alaposan vizsgálják ki a Trump elleni merénylet körülményeit. 

Trump egy korábbi elnök, emellett a Republikánus Párt elnökjelöltje, ezért már most is fokozott védelmet élvez. A titkosszolgálatokkal közösen mindent megteszünk, hogy garantáljuk a folyamatos biztonságát 

– hangsúlyozta Biden. Ezért utasította a biztonsági szolgálat vezetőjét, hogy vizsgálja felül a hétfőn kezdődő Republikánus Nemzeti Kongresszus összes biztonsági intézkedését. Az elnök emellett azt is közölte, elrendelt egy független vizsgálatot a pennsylvaniai gyűlés biztonsági körülményeiről. Az elnök erről hamarosan újabb tájékoztatást ígért.

Joe Biden azt is elmondta, a merénylet után beszélt Donald Trumppal, „rövid, de jó” beszélgetést folytattak. Biden részvétét fejezte ki a lövöldözésben meggyilkolt áldozat családjának és köszönetet mondott a biztonsági személyzetnek és mindazoknak, akik az életüket kockáztatták a nemzetért. Biden kiemelte: 

Ez nem Amerika. Amerikában nincs helye az ilyen, vagy bármilyen jellegű erőszaknak. A merényletkísérlet ellentétes mindennel, amit nemzetként képviselünk, nem ilyenek vagyunk.

Hozzátette: az egységnél most nincs fontosabb.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2024. július 15. 22:51
Hát akkor a célkeresztes uszítás mijafaxom, ha nem Amerika?
VeressZoltán
2024. július 15. 08:04 Szerkesztve
A bácsinak tényleg komoly szerkezeti gondjai vannak. Olyan ő, mint a fővárosiaknak Gelgő. Nagy balfasz, de hozzászoktak.
Héja
2024. július 15. 07:59
Háááát... a sorozatos elnökök elleni merényletek alapján a gyilkosság nagyon is az USA-ra jellemző. Iskolai tömegmészárlások, egész családok kiirtása,vaktában lövöldözés....
formaegy-2
2024. július 15. 07:12
De bizony! Ez a demokraták Amerikája! Egy büdös, gyilkos, terrorista mocskos állam! A világ legaljasabb, legmocskosabb, gyilkos, terrorista állama!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!