Békefeltételek: így hajlandóak tárgyalni az oroszok

2024. július 26. 12:05

Olyan dologban engednek az ukránoknak, ami nem lehetett könnyű.

2024. július 26. 12:05
null

Nyitókép: Contributor/Getty Images

A Kreml jelezte, hogy kész tárgyalni Ukrajnával, még akkor is ha Zelenszkij van hatalmon – írta meg az Euractiv. A Kreml csütörtökön jelezte, hogy nyitott az Ukrajnával folytatott tárgyalásokra a konfliktus lezárásáról, úgy is, hogy közben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök továbbra is hatalmon marad annak ellenére, hogy nyilvánosan megkérdőjelezik a legitimitását – hiszen mandátuma május 21-el lejárt.

Ezt is ajánljuk a témában

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szerdán kínai látogatása alkalmával kijelentette, hogy Kijev felkészült az Oroszországgal folytatott tárgyalásokra, amennyiben Ukrajna szuverenitását és területi integritását maradéktalanul tiszteletben tartják, bár hozzátette, Kijev ennek semmi jelét nem látta.

Erre reagált Moszkva, amikor jelezte, hogy kész a tárgyalásokra a saját feltételei szerint, és megismételte aggályait Zelenszkij legitimitásával kapcsolatban.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön arra a kérdésre, hogy készen állna-e tárgyalásokat folytatni Ukrajnával, amíg Zelenszkij van hatalmon, újságíróknak azt mondta:

„Oroszország általában nyitott a tárgyalási folyamatra. De először meg kell értenünk, hogy az ukrán fél mennyire kész erre, és hogy az ukrán félnek mennyire van erre engedélye a főnökeitől.” Ráadásul, mint Peszkov hozzátette, nem világos, hogy mit akarnak az ukránok, és van-e egyáltalán Zelenszkijnek tárgyalnia velük.

Hogy ők tárgyalnának Zelenszkijjel ezek ellenére, arra pedig azt mondta: „a kérdés nem könnyű. Jogi szempontból ez a probléma napirenden van, de gyakorlati szempontból nyitottak vagyunk arra, hogy tárgyalásos úton érjük el céljainkat. Ezért itt különböző lehetőségek állnak rendelkezésre.”

Ismeretes, korábban Moszkva sokféle módon próbálta előmozdítani Zelenszkij eltávolítását; a 2022-es támadás során is igyekeztek eltenni láb alól, orosz tisztségviselők pedig folyamatosan követelik a lemondását.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­­r­­­t­é­­­k­e­­­l­d­ ­­­a­ ­­s­­­z­­­e­x­i­ ­­p­­u­n­­­c­i­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
alenka
2024. július 26. 18:52
Ne tárgyaljatok a fasiszta ukránokkal!...letarolni az egész korcs országukat... Putin, siess!
zrx8
2024. július 26. 14:40
Az oroszoknak nem mindegy, hogy hívják Langley mikrofonállványát ?
Aegopolis.
2024. július 26. 13:57
Szórakoztatóan tahó ruszki érvelés... a megszállás és a bombázások miatt nem lehet elnökválasztást tartani, hát hogy lehet így legitim egy elnök, ejnye-ejnye 🤣 De legalább a Mandiner el van lágyulva a nagylelkűségüktől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!