Beismerés szintű félrenézés? Obama tudott arról, hogy Clooney Biden visszalépését fogja sürgetni, mégsem tett semmit

2024. július 12. 13:24

A Politico értesülései szerint Obamát felkereste Clooney az írásával kapcsolatban, a volt elnök azonban nem ellenezte annak kiadását.

2024. július 12. 13:24
Biden and Obama arrive in New York City for record-breaking fundraiser

Kép forrása: Selcuk Acar/Anadolu/Getty Images

Médiaértesülések szerint Barack Obama előzetesen tudott George Clooney kemény hangvételű írásáról a New York Times-ban, amelyben Biden elnököt arra ösztönzi, hogy lépjen vissza a 2024-es választásoktól. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Politico értesülései szerint a színész előzetesen felkereste Obamát az írással kapcsolatban, de a volt elnök nem akarta megakadályozni annak kiadását. 

Clooney, aki jelentős demokrata adományozó, esszéjében aggodalmát fejezte ki Biden mentális épségével kapcsolatban, utalva a vitateljesítményére és más közelmúltbeli bakijaira. Obama nem támogatta, de nem is ellenezte az írást, annak ellenére, hogy nem sokkal korábban még a volt elnök megvédte Biden jelöltségét. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2024. július 13. 07:03
Cooneynak fogalma sincs európáról, már többször voltak elfogadhatatlan beszólásai. Az, hogy évekig az amcsik észre sem vették, hogy egy beteg öreg látszólag a főnök, nevetséges. Ő az arab feleségének a szócsöve.
Akitlosz
2024. július 12. 16:07
Ha Bident valahogyan eltávolítják és beállnak Kennedy mögé a demokraták, akkor még nyerhetnek.
Akitlosz
2024. július 12. 15:48
Akkor olyan, mint Rommel. Csak neki ezért nem kell öngyilkosnak lennie.
LevEDIa
2024. július 12. 15:45
"A Politico értesülései szerint a színész előzetesen felkereste Obamát az írással kapcsolatban, de a volt elnök nem akarta megakadályozni annak kiadását." Persze, hogy nem, hiszen egyértelmű, hogy a háttér számára lassan vállalhatatlan, de túl későn jutottak el ide. Tökéletes bábot találtak, és egy következő ciklust is szerettek volna vele elbábozni. De a játékszer gyorsabban épült le, mint arra számítottak. A döntéshozók talán Biden szintjéhez közeliek, és nehéz felkészületlenül továbblépni. Obama nem állhatott ki, ezért nyomták a színész kezébe a feladatot. Egyébként lehet, hogy egy új Ronald Reagant készítenek fel - nincs kizárva. A boszorkánykonyhájuk kifogyhatatlan ötletekben, Navalnij, Zelenszkij, Macron, Annalena Baerbock, Fegyőr, MZP, MP, de a környező országokban is volt jónéhány próbálkozás, miért ne tennék odahaza is. Már csak az a kérdés, hogy Obamáné, vagy Kamala lesz a befutó? Egyik rosszabb, mint a másik, de a kétségbeesett demokrata szavazók zabálni fogják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!