Baljós előjel: a brüsszeli lap bemutatta az Európai Bizottság legújabb célpontjait

2024. július 26. 09:45

Természetesen Magyarország is a listán szerepel.

2024. július 26. 09:45

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy az Európai Bíróság elé viszi Magyarországot, Bulgáriát és Csehországot, azzal vádolva őket, hogy nem hajtják végre az emberi jogok védelmét célzó európai uniós irányelveket – számolt be róla a Brussels Signal.

Az EB szerint Magyarország nem biztosította a gyanúsítottak számára az ügyvédi segítség igénybevételéhez való jogot.

Csehország és Bulgária sem biztosította a gyanúsítottak számára a „tájékoztatáshoz való jogot”, amely a 2012/13/EU irányelvben meghatározottak szerint meghatározza az egyén jogainak bírósági védelmét. A „jogsértési csomag” részeként az EB több eljárást is indított Magyarország, Bulgária és Csehország ellen különböző szakpolitikai területeken, mivel azok a bizottság szerint nem ültették át az uniós jogszabályokat a nemzeti jogba. Amennyiben az EB úgy találja, hogy ezek az országok megsértették az uniós jogszabályokat, az illetékes nemzeti hatóságoknak egy esélyük lesz arra, hogy eleget tegyenek a Bíróság ítéletének, mielőtt pénzügyi szankciókkal sújtanák őket.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­r­­t­é­k­­e­­l­­d­­ ­­a­­­ ­­s­­­z­­e­x­­­i­­­ ­­­p­­­u­­n­­c­­­i­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Sándor
2024. július 28. 10:48
Ursulának Európa nemzetei és az európai emberek ellen elkövetett bűntettei miatt, rég börtönben lenne a helye, a neki asszisztálókkal együtt
zakar zoltán béla
2024. július 27. 21:30
Ursula szeme= az űzött vad.
Isten jobb keze
2024. július 27. 17:21
Varga miska pénzügy miniszter szerint is gáz kesz a gazdasággal a nagyon magas állam adósság miatt! Bolond mandi te ezzel nem tudol foglalkozni ezzel a témával?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!