Jourová azon sajnálkozik, hogy nem tud lecsapni a jobboldali magyar médiára

2024. július 25. 20:27

A sajtószabadságra hivatkozva támadnák Brüsszelben a magyar sajtót.

2024. július 25. 20:27
Vera Jourova

Nyitókép: LUDOVIC MARIN / AFP

Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke szomorúan beszélt arról, hogy a sajtószabadság ügyében még nem léphet fel az Európai Bizottság Magyarországgal szemben, annak ellenére, hogy egyébként az erre vonatkozó uniós szabályozás már elkészült, viszont az csak jövő augusztusban lép életbe – írja a Politico.

Ezért Vera Jourová állítása szerint jelenleg még nem tudnak tenni azért, hogy szétbontsák „Orbán Viktor médiabirodalmát”,

vagy meghiúsítsák Robert Fico tervét a „közmédia ellenőrzésének átvételére”.

A Sajtószabadság Törvényről eddig azt lehet tudni, hogy célja megóvni a szerkesztőségeket a politikai beavatkozástól, valamint hogy megakadályozza a médiamonopóliumok kialakulását.

Kár, hogy most még nem tudjuk alkalmazni”

– mondta a törvénnyel kapcsolatban Jourová.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­­é­­k­­­e­l­d­ ­­­a­ ­­­s­z­­e­­x­­­i­ ­­p­­­u­n­­­c­­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
alexandrosz-2
2024. július 26. 06:13 Szerkesztve
Ezt a mocskos ribancot, meg az újabb zsidó kommunista direktívát is megszavazta a vétótlan köpcös geci cigány csicska. Sosem azt kell figyelni amit hazudozik a zsideszes tolvaj banda, hanem azt, amit csinál.
2024. július 26. 03:26 Szerkesztve
Ezért emlegetheti MP állandóan, hogy kémek épültek be az ellenzéki sajtóba! Terepet készít elő! A másik érdekesség az ügyészség MP általi megtámadása, ami visszaköszön a bizottság jogállamisági jelentésében.......
gytn
2024. július 25. 23:44
Bertelsmann? Jó kezdet volna a monopóliumok után kutatva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!