Az ukrán nagykövet szerint ezért lenne esélytelen a tűzszünet Ukrajnában

2024. július 26. 13:02

„Sok ország felvetette a tűzszünet ötletét, de senki sem gondolkodik azon, hogy ez mit jelent. Az ukrán terület mintegy 25%-a orosz ellenőrzés alatt maradna” – mondta Vaszil Bodnar, Ukrajna törökországi nagykövete az Euronewsnak.

2024. július 26. 13:02

Nyitókép: SAMUEL CORUM / AFP

Egy tűzszünet anélkül, hogy Oroszország kivonná csapatait a megszállt területekről, időt adna neki arra, hogy megerősítse képességeit, és újra támadhassa Ukrajnát – mondta Vaszil Bodnar, Ukrajna törökországi nagykövete az Euronewsnak adott interjújában – írja Kyiv Independent.

„Sok ország felvetette a tűzszünet ötletét, de senki sem gondolkodik azon, hogy ez mit jelent.

 Az ukrán terület mintegy 25%-a orosz ellenőrzés alatt maradna, ami azt jelenti, hogy időt nyer Oroszországnak, hogy megerősítse képességeit és folytassa az Ukrajna elleni támadásokat”

 – mondta Bodnar.

Több ország képviselői, köztük Törökország és Magyarország, amelyek diplomáciai kapcsolatokat tartanak fenn Oroszországgal, felszólították Ukrajnát és Oroszországot, hogy tárgyaljanak tűzszünetről és kezdjenek béketárgyalásokat.

Bodnar elmondta, hogy Ukrajna csak egyféleképpen akarja befejezni a háborút és elérni a békét: az orosz csapatok kivonásával a területéről, a nemzetközi joggal összhangban.

Az orosz megszállás befejezése csak Ukrajna területi integritásának védelmében, a nemzetközi jog keretein belül lehetséges – mondta a nagykövet, hozzátéve: „Minden más javaslatot nem szabad figyelembe venni, és ezért utasítottuk el (Oroszország javaslatát)”.

Bodnar felidézte Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatai, amelyeket júliusi kijevi látogatása során hangoztatott, „nem tartalmaztak semmilyen részletet”.

Ezt is ajánljuk a témában

A nagykövet azt is hozzátette, hogy Ukrajna csak azért akar csatlakozni a NATO-hoz, hogy biztonságot és tartós békét szerezzen, és nem áll szándékában provokálni Oroszországot vagy geopolitikai változásokat eszközölni.

Ha Ukrajna a NATO tagja lesz, akkor természetes határt képez a szövetség többi tagja és Oroszország között – mondta.

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­É­­r­t­­é­k­­­e­­l­­d­ ­­a­­ ­­­s­­z­­e­­­x­i­­­ ­­­p­­u­­­n­­­c­­­i­­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
obi-wankenobi
2024. július 29. 15:37
Ha megnézed ezeket a dokumentum filmeket, rájöhetsz, miért Zajlik az Orosz Ukrán háború. A link beillesztését számomra letiltották, azért Videán keress rá. Videa/ Star Wars kód Első rész Videa/ Star Wars kód Második rész Videa/ Star Wars kód Harmadik rész Videa/ And Game feliratos Videa/ The war on democrasy feliratos
Teréz Pitykéz
2024. július 27. 13:55
Magyarország 1/10 -e meg ukrán kezén van …
mackoka2023
2024. július 27. 11:38
Minél tovább húzzák, annál nagyobb %-ra nő ez a terület.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!