Az ENSZ szerint kemény tél vár Ukrajnára az erőművek elleni orosz támadások után

2024. július 20. 19:05

Az egyszerű emberek már attól tartanak, hogy télen fűtés nélkül maradnak – mondta Filippo Grandi, az UNHCR vezetője.

2024. július 20. 19:05
null

Nyitókép: Adri Salido / ANADOLU / Anadolu via AFP

Ukrajnában kemény tél vár az emberekre az orosz támadások által okozott energiaválság miatt, és további segítségre van szükségük, hogy átvészeljék a hidegebb hónapokat – figyelmeztetett az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR). „Energia, energia, energia. Soha nem láttam még ilyen egyetértést. Tényleg aggódnak emiatt a kérdés miatt” – mondta Filippo Grandi, az UNHCR vezetője az ukrán tisztségviselőkkel folytatott megbeszélései után. 

Grandi megjegyezte, hogy

az egyszerű emberek – különösen a kelet-ukrajnai metropoliszban, Harkivban – már attól tartanak, hogy télen fűtés nélkül maradnak.

Amire szükség van, az a „támogatás fenntartása” – tette hozzá Grandi. Az UNHCR az elmúlt két-három hónapban az ukrajnai menekültek számának enyhe növekedését tapasztalta, különösen az ukrán erőművek elleni pusztító orosz rakétatámadások után. „Az emberek aggódnak amiatt, hogy áram nélkül kell szembenézniük a téllel, vagy akár ezzel a nagyon meleg évszakkal” – mondta Grandi. 

Véleménye szerint az áramválságot, és nem feltétlenül a katonai támadásokat tekintették a fő oknak a külföldön menedéket kereső ukránok. Az orosz rakéta- és dróntámadások március óta több mint kilenc gigawattnyi erőművi kapacitást semmisítettek meg. Ennek következtében május óta országszerte órákig tartó áramkimaradások vannak.

(MTI)
   

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­é­k­­­e­l­­­d­ ­a­­ ­s­­­z­­e­­x­­i­­ ­p­­­u­­­n­­c­­­i­­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­𝟏­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
monuskaroly
2024. július 21. 11:29
Nem!! Amire szükség van az a fegyverszállítások leállítása és akkor télre rendeződne a helyzet, miután Zselét felakasztották!!!
2024. július 21. 05:35 Szerkesztve
Magyarországra is kemény tél vár miután az ukránok elzárták az olajcsapot. Három havi olajtartalék van. Őszre 2000Ft lesz egy liter benzin és természetesen beépül majd mindennek az árába. Lesz 15% infláció és ki tudja még mi. Amit az USA meg az EU 15 év alatt nem tudott elintézni a jogállamisági köntösbe bújtatott áskálódásával azt Zelenszkij 3 hónap alatt elintézi. Lesz polgárháború meg kormányváltás. Persze valójában kormányfőnk önmerényletéről van szó mivel a békemisszió volt az utolsó csepp a pohárban amitől kiakadt Zelenszkij.
alenka
2024. július 21. 03:14
Majd fűti az ukránokat a nationalsozialismus!...lettek volna emberségesek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!