Mégsem egységes a NATO: az egyik tagország szerint semmi szükség a békére Ukrajnában

2024. július 23. 16:17

A litván külügyminiszter-helyettes szerint erős egységre van szükség, nem békemisszióra.

2024. július 23. 16:17
EU Foreign Affairs Ministers Meeting

Nyitókép: Thierry Monasse/Getty Images

A litván külügyminisztérium helyettes vezetője, Simona Šatūnas kijelentette, hogy az Európai Uniónak nincs szüksége békemissziókra, ehelyett egy egységes stratégiát kell kidolgozniuk, és követniük.  A diplomata kritizálta Orbán Viktor miniszterelnök moszkvai és kijevi látogatásait, amelyek szerinte gyengítik az EU szolidaritási stratégiáját.

„Orbán Viktor látogatásai Kijevben és Moszkvában nem segítenek abban, hogy az EU egységesen lépjen fel. Ehelyett egy világos és egységes álláspontra van szükségünk, hogy hatékonyan tudjunk reagálni az ukrajnai helyzetre”  – hangsúlyozta Šatūnas, majd hozzátette: szerinte „egyéni kezdeményezések helyett egy közös, egységes stratégiára van szükségünk, amely erősíti az EU politikai egységét és hatékonyan kezeli az ukrajnai konfliktust”.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 228 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­­é­­­k­­­e­­­l­­d­­­ ­a­ ­s­z­­e­­x­­­i­ ­­­p­­u­n­­­c­­­i­­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
lajajakab11
2024. augusztus 20. 15:28
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor türannosza, a zseb-cár parancsa: ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** ↓↓↓ !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ↓↓↓ ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
cicologus
2024. július 23. 21:25
3balti szargeci egész élete az oroszoktól való fosás.hehehe dögöljenek meg mind
Bodzay
2024. július 23. 19:12
Méreteihez képest a Baltikum sokat árt az EU-nak és a NATO-nak. Saját lehetőségeik szerények, nyilvánvaló, hogy másokat akarnak belerángatni háborús konfliktusba. A nagyok közül valaki már helyre tehetné őket. Valószínűleg az észt primadonnának is lesz még néhány alakítása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!