Az egyik legmagasabb rangú vatikáni vezetővel találkozott Zelenszkij (VIDEÓ)

2024. július 23. 17:57

Pietro Parolin bíboros kedden tett látogatást a rakétatalálatot kapott Ohmatdit kijevi gyermekkórházban.

2024. július 23. 17:57
null

Nyitókép: Volodimir Zelenszkij hivatalos X-oldala

A szentszéki államtitkárságot vezető Pietro Parolin bíboros kedden látogatást tett a rakétatalálatot kapott Ohmatdit kijevi gyermekkórházban.

Parolin bíboros a megrongálódott kórházban fiatal páciensekkel és az orvosi személyzet tagjaival is beszélt a Kathpress katolikus hírügynökség szerint, amely a Vatican News hírportált idézte. Parolin bíboros egyben meglátogatta Ukrajna legnagyobb gyermekkórháza dialízisközpontjának romjait is. Az intézményt a kijevi vezetés állítása szerint orosz rakétatalálat érte. A nemzetközi felháborodást keltő támadás során egy orvosnő és egy másik felnőtt életét vesztette.

Úgy vélem, mindannyian értjük, hogy mielőbb véget kell vetni a háborúnak”

– hangoztatta Volodimir Zelenszkij elnök Parolin bíborossal megtartott találkozóján. Egyben erős jelzésnek nevezte a Vatikán részéről Parolin bíboros látogatását. Zelenszkij az X-en arról írt, hogy a szentszéki államtitkárral „megvitatták az Ukrajna elleni orosz agresszió következményeit, a folyamatban lévő légi terrorizmust, a bonyolult humanitárius helyzetet, valamint a Ferenc pápával júniusban megtartott olaszországi találkozó eredményeit is.

A találkozóról a videó itt megtekinthető

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­r­t­é­k­­­e­­l­d­­ ­­a­­ ­s­­­z­­e­­x­­i­­­ ­p­­­u­­­n­c­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­𝐍
alenka
2024. július 23. 20:10
Imádkoztak is együtt, vagy csak szívtak???
Tuners
2024. július 23. 18:17
Megy fegyvert guberálni vatikánba? Atyám…! AGGYÁ! FEGYVER!! RAKÉTA!!!!!!
Bell & Sebastian
2024. július 23. 18:14
Gondolom, azt nem kell magyaráznom, ha a légvédelem lakott terület fölött billent ki egy beprogramozott rakétát a pályájáról akár elektronikai eszközzel akár közeli robbantással, az lezuhan és abba csapódik, ami az útjába kerül. Ez a rókalelkű amcsi ügynök éppen azt magyarázza, azért küldte el a fenébe a pápát, mert a megtestesült Gonosz ellen harcol. Z. főnöke köszöni szépen a neki küldött lelkeket, nála már jóformán teltház van. A fölösleget szívesen átadná Szent Péternek, ha van rájuk igény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!