Az egész gépezet megindult Joe Biden ellen

2024. július 21. 21:07

Nem most lett alkalmatlan a feladatára – csak most döntöttek úgy, hogy leveszik.

2024. július 21. 21:07
Donald Trump And Joe Biden Participate In First Presidential Debate
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

Nyitókép: Justin Sullivan/Getty Images

„Visszalépett Joe Biden – ahogy magam is írtam pár napja, az egész gépezet megindult ellene – gyakorlatilag az egész fővonalbeli nemzetközi sajtó az Economist-tól a CNN-ig, a Washington Post-tól a New York Times-ig, a Guardian-ig, a BBC-ig És még sorolhatnám. Ezeknél a lapoknál hosszú évekig szinte semmit sem lehetett hallani a valóságról – arról, hogy Bident már négy éve is úgy tolták át a célegyenesen. Nem most lett alkalmatlan a feladatára – csak most döntöttek úgy, hogy leveszik.

Ez az epizód mindent elmond arról, hogy van-e irányítottság a legnagyobb, a nemzetközi életre nagy befolyással bíró angolszász sajtótermékekben. Láttuk ezt már egyébként az iraki háború kapcsán – nekem ott esett le, még 2003-ban, hogyan működnek a dolgok ezen a szinten. A nagy presztízsű amerikai lapok, a CNN úgy tolták a háború szekerét, mintha nem lenne holnap. Az én kiábrándulásom a mai liberális-progresszív nyugatból ott, azzal a háborúval kezdődött. Ha valaki kételkedik benne, hogy léteznek nemzetközi hálózatok, aki teljesen szabadnak gondolja a nyugati médiát, az alaposan gondolkozzon el ezen az epizódon.

Egyik nap nem írunk arról, hogy gond van Bidennel, »alaptalan szélsőjobboldali vádaskodásnak« minősítjük, aztán pár óra alatt megvilágosodunk. Nem, mindannyian tudták, az összes szerkesztőség, milyen állapotban van az amerikai elnök. Mindannyian tudtuk. Mondom, évek óta. A mi nyugati világunk természetesen még mindig szabadabb, mint az orosz világ vagy a kínai világ. Sokkal szabadabb.  De akinek a CNN, az NYT, a Washington Post és a többi etalon marad továbbra is, az megérdemli. A király meztelen”.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Párhuzamos különvélemény
2024. július 22. 07:22
Az írás fő gondolata (sajnos) nagyon így van, már régóta így van: "aki nem lép egyszerre...". Az egész nyugati média egy zsinóron van rángatva. (Apró pontosítás csupán: "Nem most lett alkalmatlan a feladatára – csak most döntöttek úgy, hogy leveszik." Nem most döntöttek úgy, hogy leveszik, ezt is már régen eldöntötték, csak ideáig variáltak, hogy kit rakjanak helyére, a Kanalas Marist vagy valaki mást. De nem lett valaki más.)
Lehigh
2024. július 22. 03:32
Orban igazat mondott. Nem lesz Biden Elnok. Biztosan nem fog lenni. Pressman lesz az alelnok ??
2024. július 22. 00:07 Szerkesztve
Demkó úr, idézem:”…De akinek a CNN, az NYT, a Washington Post és a többi etalon marad továbbra is, az megérdemli. A király meztelen”. eddig nem ezekből elemzett? Ja, de! A gerincét, Kiskegyed is a Haribótól rendelte?
Akitlosz
2024. július 21. 23:49
Van-e irányítottság a Mandineren?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!