Átlépték a vörös vonalat: eddig nem látott erővel sértegették Orbán Viktort

2024. július 16. 11:24

A The Times szerkesztőségi véleménycikkben támadta meg Orbán Viktor miniszterelnök békemisszióját, és azt követeli, hogy Brüsszel még egyértelműbben határolódjon el a magyar állásponttól.

2024. július 16. 11:24
Orbán Viktor, Vlagyimir Putyin

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Orbán Viktor a Kreml nem annyira titkos ügynöke, Vlagyimir Putyin védelmezője az Európai Unióban, aki úgy véli, a soros elnökség lehetővé teszi, hogy béketeremtőt játsszon, ami az önreklámozás lehetőségével jár – többek között ez áll a The Times szerkesztőségi véleménycikkében, amely válogatott sértéseket sorol a magyar miniszterelnökkel és békemissziójával kapcsolatban.

A brit napilap szerzői azt állítják, hogy miközben az EU vezetői elhatárolódtak a „szabadúszó” magyar vezetőtől, addig az autokraták, így a kínai és az orosz elnök, valamint Donald Trump melegen fogadták. Igaz, korábban azt is írták, hogy Magyarország nem volt szovjet megszállás alatt.

Orbán utazásának összefoglalója, amelyet Brüsszelbe kézbesített, alig volt több Putyin bevásárlólistájánál

– olvasható a publicisztikában, amely szerint a miniszterelnök akadályozta az ukrajnai segélynyújtást, pedig valójában minden idők legnagyobb magyar humanitárius akciója zajlik, az ukrán menekülteket pedig kivétel nélkül befogadja Magyarország.

A The Times felidézi Josep Borrell külügyi főképviselő akciótervét is, valamint azt követeli, hogy Brüsszel adjon világosabb nyilatkozatot arról, hogy nem osztja Orbán Viktor álláspontját, ami ellentétes az ukrajnai „igazságos rendezéssel”.

„Magyarország vezetője a liberális Európa egész koncepcióját akarja aláásni, sötét szövetségese ebben a projektben Vlagyimir Putyin” – áll a cikkben.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 228 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000032
2024. augusztus 23. 15:10
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­é­­k­e­­l­d­ ­­a­­­ ­­s­­­z­e­­­x­i­­­ ­­­p­­­u­n­­c­­­i­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
cccbasatu
2024. július 17. 07:35
Ha a családba iszákos a férj vagy a feleség és terrorizálja a másik felet akkor mennie kell.Nos ez az EU-ra is vonatkozik.Tehát jogos hogy Orbán bandáját kiközösítik,ill. kirúgják az EU-ból.Orbánék az EU-ban belső ELLENSÉG! Nos az EU parlamentje caca 700 küldöttből áll,Orbán csürhéje a beolvadt senkiháziakkal együtt cirka 100 fő.Nos hogy aránylik a 100 a 600 hoz.Más részt az EU népessége több száz millió az Orbán féle csürhe pedig még 15-20 milliót sem éri el! Tehát akkor ki az aki széthúzást ,ellentéteket gerjesz! szinte semmi tömegtámogatással?
irondome
2024. július 16. 19:26
Ha egy globalista szennylap ír ilyent, az nekünk dicséret.
hallgató
2024. július 16. 17:16
Orrban, orrban@ Látom azért uszitasz itt ezerrel, hogy kigyúrt kancigányokkal kerülhess egy zárkába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!