Amerikai interregnum és az októberi meglepetések

2024. július 22. 10:23

A külső és belső befolyásolási kísérletek tovább fogják fokozni a már amúgy is fortyogó káoszt.

2024. július 22. 10:23
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

„1. Az USA inkumbens elnöke bejelentette, hogy nem indul újra és 2025 januárjáig a 25. Alkotmánykiegészítés Damoklész kardjaként fog a feje felett lebegni.
2. Korántsem egyértelmű, hogy a jelenlegi alelnök veszi-e át tőle a stafétabotot.
3. A republikánusok jelöltje perek, börtön és gyilkossági kísérletek zátonyai között manőverezik és semmi garancia nincs rá, hogy túléli e  ezt a vesszőfutást.
4. A választási rendszerrel való ötletezések miatt a végső eredmény kihirdetését igen hosszú várakozás és jogi csörték fogják megelőzni. A folyamatba vetett bizalom további errodálása már előre borítékolható.
5. A külső és belső befolyásolási kísérletek tovább fogják fokozni a már amúgy is fortyogó káoszt.
6. Ezek a folyamatok egy fél éves, vagy annál is hosszabb, de facto amerikai interregnumhoz vezethetnek. 
7. Vadászidény ez a világrendváltóknak és az előttünk álló hónapokban számos "októberi meglepetés" vár majd ránk, már jóval október előtt.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. július 22. 19:47
Azt sem tudja, hogy mi az interregnum. Interregnum Magyarországon van jelenleg. Amerikában nincsen, mivel ott sohasem volt regnum.
altercat1
2024. július 22. 18:26
Eddig sem bidé irányított, ezután is ugyanazok kavarják a szart. Fogy az idejük egy esetleges Trump beiktatásig, ugyanakkor fizikai korlátaik bőven vannak.
martymcfly-986
2024. július 22. 16:31 Szerkesztve
"7. Vadászidény ez a világrendváltóknak és az előttünk álló hónapokban számos "októberi meglepetés" vár majd ránk, már jóval október előtt." Castel miért gondolja, hogy ha valaki változtatni akar az amerikai hegemónián (ergó leváltani azt) az ugyanazzal a lendülettel erőszakot, háborút és terrorizmust is akar a világra zúdítani? Miért gondolkodik úgy indirekte, hogy csak két lehetőség közül választhatunk? 1. USA dominálta rend 2. terrorállamok okozta káosz (más opció nincs) Értem, hogy reálisan nézve minden rendszerváltozás kockázatokkal jár, de könyörgöm, ha meg sem próbáljuk jobban csinálni, mert "jaj mi lesz", akkor tuti nem lesz jobb. Érthetetlen Castel kincstári pesszimizmusa, de nevezhetjük korlátoltságnak is! De az is lehet, hogy csak simán ütközik Magyarország és Izrael (vélelmezett) érdeke a kérdésben.
Mandiner444hu
2024. július 22. 12:52
legyen tánc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!