Amerikai fiatalok ezreivel végzett az áruja, letartóztatták a mexikói drogbárót

2024. július 26. 11:10

A heroinnál is durvább drogokat terített Ismael „El Mayo” Zambada, több hónapos akcióban fülelte le az FBI.

2024. július 26. 11:10
MEXICO-DRUGS-ISMAEL ZAMBADA GARCIA

Nyitókép: Handout / Mexican Attorney General press office / AFP

A világ egyik leghatalmasabb drogbáróját, Ismael „El Mayo” („a Május”) Zambadát, a mexikói Sinaloa kartell vezetőjét sikerült letartóztatnia az FBI-nak El Pasóban – adta hírül a BBC. A 76 éves Zambada nem mással alapította Sinaola Kartell nevű bűnszervezetét, mint a hírhedt Jouaquin „El Chapo” Guzmannal, vagyis „a Köpcössel”, akit több szökés és monstre perek után sikerült csak lakat alá helyezni.

Ezt is ajánljuk a témában

Zambadával együtt csütörtökön letartóztatták Guzman fiát, Joaquin Guzman Lopezt – közölte az amerikai igazságügyi minisztérium. Februárban az amerikai ügyészség vádat emelt Zambada ellen a fentanil, a heroinnál erősebb kábítószer előállítására és terjesztésére irányuló szervezkedés miatt, amelyet az Egyesült Államokban tomboló opioidválságáért okolnak.

A drogbárót és Guzman Lopezt, úgy tudni, egy magas rangú Sinaloa-tag csalta fel egy magánrepülőre azzal, hogy titkos repülőtereket mennek ellenőrizni Mexikón belül – ehelyett északnak vették az irányt, és El Pasoban szálltak le.

Guzman Lopez megadta magát az amerikai hatóságoknak, és Zambada ellen fordult, mert „Mayót hibáztatta apja elfogásáért” – tette hozzá Llenas.

Merrick Garland amerikai főügyész csütörtök esti írásos nyilatkozatában kijelentette, hogy a két férfi „a világ egyik legerőszakosabb és legerősebb kábítószer-kereskedő szervezetét” vezeti. Hozzátette: „a fentanil a leghalálosabb drogfenyegetés, amellyel országunk valaha is szembesült, és az igazságügyi minisztérium addig nem nyugszik, amíg a kartell minden egyes vezetőjét, tagját és munkatársát felelősségre nem vonják, aki felelős”.

Az amerikai hatóságok korábban megjegyezték, hogy a fentanil a vezető halálok a 18 és 45 év közötti amerikaiak körében. 

„A Sinaloa kartell „úttörő szerepet játszott a fentanil előállításában, és évek óta csempészi azt hazánkba, amerikaiak százezreinek életét oltva ki”

– közölte az amerikai belbiztonsági miniszter.

El Mayo, írják, nemcsak könyörtelen, de innovatív is volt, a kolumbiai kartellekkel vállvetve árasztotta el korábban kokainnal és heroinnal az Egyesült Államokat, ezt követte a fenatil. Zambada azért is nagy fogás, mert amellett, hogy a világ legismertebb drogbárója, évtizedeken át sikerült elrejtőznie a hatóságok elől. Eddig.

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­é­­k­­e­­l­­d­ ­a­ ­­­s­z­e­­­x­i­­­ ­­­p­u­n­­c­­­i­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
survivor
2024. július 26. 15:46
Akit Ha lelövöd a dealert, aki adott a gyerekednek.... nem lesz drog.
survivor
2024. július 26. 15:43
80 M németnek gond kiállítani 300 E katonát. A 10 M os Magyarország kiállitott 200 E- t a Vil.háborúban. De meg Kadar alatt is 110 E-t. Es több 100 hk.-t.
survivor
2024. július 26. 15:38
Azért lesz háború nyugaton...mert KELL a társadalomnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!