Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Amerikában visszatért a koronavírus miatti aggodalom: romlanak az adatok, itt a következő hullám?

2024. július 02. 21:07

A szennyvízmintákban kimutatott SARS-CoV-2 vírusmennyiség hivatalosan is elérte a magas szintet.

2024. július 02. 21:07
Daily Life In New York

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Tovább emelkedik az Egyesült Államok nyugati részén a szennyvízmintákban kimutatott SARS-CoV-2 vírus szintje, a járványügyi központ felhívta a figyelmet arra, hogy a legfrissebb adatok szerint már hivatalosan is magas a vírus örökítőanyagának koncentrációja a vizekben, ám egyelőre korai megmondani, hogy a nyári COVID-hullám felfutásáról van-e szó. Az amerikai sajtóban megjelent információk szerint a legtöbb tagállamban emelkedik a kimutatott vírus szintje. 

Mivel mostanra a megbetegedéseket és fertőzéseket már be sem jelentik és nem vizsgálják, a hatóságok egyedül a szennyvízből tudják megállapítani, hogy áll a járványhelyzet. 

A sürgősségi osztályok adataival összevetve helyi népegészségügyi központ megjegyezte, országos viszonylatban a vírus szintje továbbra is az „alacsony” fokozatban van. Amerikai kutatók attól tartanak, hogy a nyár visszatérésével nemsokára jöhet a koronavírusos megbetegedések nyári hulláma. Az amerikai sajtó azzal nyugtatja az embereket, hogy idén tavasszal a koronavírus aktivitása alacsonyabb volt, mint a vírus megjelenése óta bármikor az azonos időszakban. Az Egyesült Államokban a koronavírus LB.1-es variánsa az, amelyik terjed, ez a tavaly téli vírus egyik mutációja. 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 14:58
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­é­­­k­­e­­­l­d­­ ­a­­ ­s­z­e­­x­­­i­­­ ­p­­u­­n­­­c­i­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­𝐍
Uztu
2024. július 03. 08:11
Navégre mindmeghalunk. Megint.
Obsitos Technikus
2024. július 03. 01:05
Hullári hullári hó.
pandalala
2024. július 02. 23:40
:-DD nyivák, nyivák, indujjjj!! ..... faszkommentelők mindent jobban tudnak ..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!